Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 29 mrt 2019

Xiaomi toont indrukwekkende video van verrassend goedkope opvouwbare smartphone

Nu de ‘in-screen’ vingerafdruk sensor en het draadloze opladen gemeengoed zijn geworden, is het tijd voor een nieuwe revolutie in de wereld van mobiele communicatie. Als het aan Samsung en Huawei ligt zou de opvouwbare telefoon de volgende stap zijn. De prijs is echter nog een groot struikelblok, maar Xiaomi lijkt daar heel anders over te denken. Een opvouwbare smartphone voor nog geen duizend euro? Het zou zo maar kunnen.

Een opvouwbare smartphone, maar dan goedkoper

Waarschijnlijk heb je met een onbedwingbaar verlangen om het apparaat vast te houden kennis genomen van de Galaxy Fold of Huawei’s Mate X. Beide toestellen behoren tot een unieke categorie smartphones. Ze zijn namelijk opvouwbaar. ‘Dat is handig’ zul je wellicht hebben gedacht, tot je de prijs zag. Met een prijs van 2.000 tot 2.650 euro is het geen toestel dat je even koopt om erbij te horen.

De Galaxy Fold was de eerste met een opvouwbare telefoon en al snel volgde Huawei. De gemeenschappelijke factor is de prijs, maar wat Xiaomi daar nu tegenover stelt is pas echt interessant. Het bedrijf combineert een geweldig design met een fenomenale functionaliteit. De grootste verassing is echter de prijs. Als we de geruchten mogen geloven kunnen Samsung en Huawei wel inpakken, Xiaomi is namelijk bezig met een opvouwbare smartphone die bijzonder betaalbaar is.

Video toont indrukwekkende Xiaomi smartphone

Als de geruchten kloppen zou Xiaomi al grote stappen hebben gezet in de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone. Het is dan ook niet zomaar een gerucht, het bedrijf heeft inmiddels al twee video’s vrijgegeven die de geruchten schijnen te bevestigen. Uiteraard bestaat het toestel officieel nog niet, maar die stelling lijkt de houdbaarheidsdatum te zijn gepasseerd.

Xiaomi Mi Fold promo video

xiaomi Xiaomi with double folding screen. Video: 27.03.2019 Source: official Xiaomi phone Weibo account (https://www.weibo.com/xiaomishouji)

Nog niet zo heel lang geleden liet het bedrijf een prototype zien in een video. Dat was voer voor de geruchtenmachine. Het toestel ziet niet alleen bijzonder gestroomlijnd uit, maar is vele malen indrukwekkender dan Samsung’s Fold of Huawei’s Mate X. In bovenstaande video wordt dat beeld alleen maar bevestigd.

Xiaomi maakt indruk

De Chinese techgigant laat in de tweede teaser geen twijfel bestaan. In de tien seconden durende video zien we een opvouwbare smartphone in actie. Het swipen gaat vlekkeloos, maar er is iets wat nog meer opvalt. In tegenstelling tot de modellen van Samsung en Huawei kan het model van Xiaomi het scherm aan twee kanten naar binnen vouwen. Op die manier functioneert het middelste deel als smartphone.

Gaat Xiaomi winnen?

De meeste details ontbreken uiteraard op dit moment, maar dat het toestel voor een revolutie kan gaan zorgen, daar zijn we van overtuigd. Het meest opmerkelijk is echter de verwachte verkoopprijs. Volgens de website iGyaan zou de tri-fold van Xiaomi een prijskaartje krijgen van circa 999 dollar. In vergelijking met de foldables van Samsung en Huawei is dat een bijzonder lage prijs. Wellicht zelfs te laag om het als een waardig alternatief te zien. Mocht Xiaomi er in slagen haar opvouwbare smartphone voor die prijs in de markt te zetten, dan is het duidelijk dat Xiaomi een flinke slag kan slaan.

Want

Reageer op artikel:
Xiaomi toont indrukwekkende video van verrassend goedkope opvouwbare smartphone
Sluiten