Jan
Jan Stuff 26 jun 2018

Deze hippe elektrische fiets van Xiaomi is goedkoper dan een Playstation 4

Bij het horen van de naam Xiaomi is de kans groot dat je direct denkt aan een smartphone, tablet of stofzuigrobot. De kans dat je daarnaast denkt aan een compacte e-bike voor een belachelijk lage prijs is vrij minimaal. Toch is de elektrische fiets één van Xiaomi’s meest recente producten en die springt slim in op een groot gat in de markt.

Himo by Xiaomi

De Himo e-bike is ideaal als stadsfiets en kan vijftig kilometer afleggen op een volle accu, ruim voldoende voor intensief gebruik in de meeste steden. Zo zou je dus in Amsterdam van Ruigoord naar de Gaasperdammerweg kunnen fietsen terwijl je nog genoeg power over hebt voor de rit terug. Ideaal dus. De motor, met een vermogen van 250 watt, biedt de juiste ondersteuning en door het minimale gewicht van 16.7 kilo behoort de Himo tot de categorie lichtgewicht elektrische fietsen. Wil je jouw nieuwe aanwinst veilig opbergen? Geen probleem, de Himo is inklapbaar en past desnoods prima onder je bureau. Probeer dat maar eens met je VW Up GTI. Gaat niet lukken.

Veel voor weinig

Mocht je denken dat een budget e-bike als de Himo beperkt is in luxe en comfort, dan zal het je verbazen dat de Himo is voorzien van een waterbestendige display. Zo zie je in een oogopslag alles wat je moet weten. De display geeft informatie over het (resterende) batterijvermogen, de afgelegde afstand en de snelheid. De Himo is uiteraard voorzien van led-verlichting aan de voor- en achterzijde, schijfremmen en schokabsorberende banden.

Toch maar even naar China voor je elektrische fiets

Nu het slechte nieuws: het duurt ongeveer 6,5 uur om de batterij volledig op te laden en de Himo is momenteel alleen in China verkrijgbaar. Het is echter mogelijk dat het uiteindelijk beschikbaar wordt via online retailplatformen zoals GearBest, AliExpress en Banggood. Tot die tijd zal je dus je Aziatische connecties even lief moeten aankijken in de hoop dat zij het voor je willen verzenden. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, de Himo kost omgerekend nog geen 250 euro.

The Next Web

Reageer op artikel:
Deze hippe elektrische fiets van Xiaomi is goedkoper dan een Playstation 4
Sluiten