Xenoblade Chronicles 2 Review – Een heerlijk avontuur

We hebben dit jaar al heel wat toffe games gehad. Shooters, sportgames, actiegames en ga zo maar door. Aan het einde van het jaar denk je zo’n beetje alles te hebben gehad, maar niks is minder waar. Met Xenoblade Chronicles 2 hebben we in elk geval nog één topgame te pakken.

Xenoblade Chronicles 2 is een Japanse RPG die exclusief verschijnt voor de Switch. Hoewel er een 2 in de titel staat, heeft het weinig te maken met de eerste Xenoblade Chronicles die destijds op de Wii en de New Nintendo 3DS uitkwam. In Xenoblade Chronicles 2 maken we kennis met een wereld die half aan het verdrinken is in een zee van wolken. De enige plek waar mensen nog kunnen wonen is op de rug van grote wezens genaamd Titans. Maar ook zij hebben nog maar een bepaalde tijd waarin zij hun taken kunnen uitvoeren. In die wereld die langzaam maar zeker verdwijnt maken we kennis met de jonge Rex. Het is een vent die zich niet zoveel aantrekt van de grotere problemen van de wereld. Hij leeft op de rug van een kleine Titan, die hij opa noemt, en houdt zich dagelijks bezig met het opvissen van materialen uit de zee en die te verkopen bij een stadje in de buurt. Dat geld gebruikt hij dan weer om in leven te blijven en zo gaat elke dag voorbij.

Het begin van Xenoblade Chronicles 2

Dit leventje komt aan zijn einde op het moment dat Rex op een dag een zeer goed betaalde baan aanneemt. Hij denkt daarbij niet aan het addertje dat onder het gras zit. En voordat je het weet kom je terecht in een groot avontuur, waarbij het lot van de wereld in je handen ligt. En dat avontuur boeit van het begin tot en met het einde.

Als je mij vraagt wat er mis is met Xenoblade Chronicles 2 in de vorm van wat de eventuele minpunten zijn, dan kom ik bij de Engelse stemmen van de game terecht. Deze zijn namelijk heel matig. Gelukkig kun je via de Nintendo eShop de Japanse stemmen downloaden en daarmee aan de slag gaan. Deze zijn echt een stuk beter en passen beter bij het geheel. Dus doe jezelf een lol en download die stemmen en begin dan het avontuur.

Het is een avontuur die je zeker een uur of zestig, zeventig zoet houdt. En daarin zijn alle elementen van een goede (Japanse) RPG verwerkt. Je krijgt naast Rex een groot aantal personages in de game voorgeschoteld, die stuk voor stuk iets toevoegen aan het geheel. Daarbij zijn er ook een paar duidelijke badguys, die de balans van de wereld in gevaar brengen. Met jouw team reis je de wereld af en kom je op diverse locaties, waar telkens wat te beleven valt. Natuurlijk heb je het hoofdverhaal dat het belangrijkste is, maar daarnaast heb je ook een berg aan sidequests. En dan heb je nog gewoon de grote open wereld, waar je vrij in rond kunt lopen en onderweg flink kunt knokken.

Goed vechtsysteem

Fijne gewaarwording daarbij is dat het vechtsysteem van de game zeer fijn werkt. Wanneer een gevecht begint, val je een vijand automatisch aan en bouw je terwijl je aanvallen uitvoert je specials op. Die kun je dan inzetten voor extra schade of om bijvoorbeeld potions te laten vallen, om je zo weer te genezen. Ook kun je superaanvallen gebruiken als je een aantal specials hebt uitgevoerd. Het systeem is behoorlijk uitgebreid en gaat alleen maar dieper op het moment dat je met meerdere personages in je team tegen een baas vecht. Tel hier de fijne visuele stijl en de uitstekende soundtrack bij op en je hebt een game om je heerlijk in te verliezen.

Xenoblade Chronicles 2 is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Reageer op artikel:
Xenoblade Chronicles 2 Review – Een heerlijk avontuur
Sluiten