Deze 4 zaken kun je nu alvast geregeld hebben voor het nieuwe jaar

Het einde van het jaar is in aantocht en dat betekent: veel oliebollen, chocolade, eindejaarslijstjes en dingen die je nu alvast moet regelen voor het komende jaar. Samen met Anderzorg hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet, zodat jij volgend jaar met een gerust hart kunt genieten van #deleven.

Leasecontract afsluiten

Vanaf 2017 gaan de autobelastingen weer op de schop. Alleen de volledig elektrische auto’s blijven op een bijtelling van vier procent hangen. De rest wordt allemaal gelijk getrokken naar 22 procent. Eigenaren van auto’s die meer dan 51 gram CO₂ uitstoten per kilometer, betaalden al 21 procent bijtelling. Indien je een auto aanschaft die voor 2017 is geregistreerd en minder dan 51 gram CO₂ uitstoot, dan kun je de komende vijf jaar nog gebruiken maken van een voordeling bijtellingstarief van 15 procent. Meer info, hier!

Met een goed gevoel in het nieuwe jaar inluiden

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Sluit je huidige verzekering wel goed aan bij je huidige situatie? En betaal je niet voor allerlei zaken die je niet nodig hebt? De laatste maanden van het jaar zijn hét moment om je zorgverzekering te heroverwegen, omdat je maar een keer per jaar kunt overstappen. Bij Anderzorg ben je in 2017 bijvoorbeeld al verzekerd voor 102 euro per maand, in combinatie met het verplichte eigen risico van 385 euro. Mocht je benieuwd zijn of er voor jou ook een besparing tussen zit, check dit dan via de banner onder aan deze pagina.

Een doelen lijst maken, ook voor je vrienden

Klinkt een beetje cheesy, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Vraag je beste maten naar hun doelen voor het komende jaar, maar deel ook je eigen doelen met hen. Over een jaartje kun je ze feliciteren of confronteren. Het is sowieso nuttig om je doelen te formuleren en qua tijd af te bakenen – dat zet je op scherp. Overigens hoeven het geen wereldschokkende zaken te zijn, juist de kleine en haalbare doelen maken dit type lijstjes tof om te maken. Kunnen squaten met je eigen lichaamsgewicht bijvoorbeeld. Of het adopteren van een kat, want de pluizenbeesten schijnen goed te zijn voor je gezondheid.

Sportabonnement wijzigen

Ga je nooit naar de gym, maar betaal je wel de hoofdprijs voor een sportschool plus wellness en personal training? Dan is dit het moment om de waarheid onder ogen te komen en dat abonnement om te ruilen voor en seizoenskaart van je favoriete voetbalclub of een bioscooppas. Overigens hoeft het niet allemaal kommer en kwel te zijn; je kunt het einde van het jaar natuurlijk ook aangrijpen om jezelf uit te dagen om een ander type sport te gaan doen. Doe je nu alleen fitness, overweeg je dan eens in te schrijven bij een crossfit-box. Geen zin meer om elke zaterdagochtend op het voetbalveld te staan, wellicht is boksen iets voor jou? You get the point: stap uit je comfortzone en omarm het onbekende!

In samenwerking met Anderzorg

Reageer op artikel:
Deze 4 zaken kun je nu alvast geregeld hebben voor het nieuwe jaar
Sluiten