Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 8 sep 2020

Officieel: Microsoft onthult betaalbare Playstation-killer Xbox Series S

Update: Microsoft heeft zojuist de onderstaande leaks bevestigd en de Xbox Series S onthuld, inclusief het prijskaartje:


Originele artikel:

We weten al een tijdje dat er naast de Xbox Series X ook een Xbox Series X komt, een goedkoper model met de codenaam Lockhart.

Naar verluidt wil Microsoft met dat goedkopere model Sony gaan verslaan, door een console aan te bieden die een stuk goedkoper wordt dan de Playstation 5. Het bedrijf slikt volgens insiders maar al te graag verlies om deze generatie niet opnieuw meteen achter te lopen.

Xbox Series S gelekt

Allemaal leuk en aardig, maar hoe goedkoop? Dankzij gelekt promotiemateriaal kunnen we nu eindelijk een antwoord op die vraag geven. Op Twitter zijn de eerste beelden van de Xbox Series S gedeeld, inclusief een video. Alles wijst er qua vormgeving op dat het hier om de real deal gaat.

We zien een console die wat weg heeft van de Xbox One S. Een compact apparaat, een stuk dunner dan de Xbox Series X, die haast op een computer lijkt. Ook zien we duidelijk dat er geen disc drive in zit, net zoals de Digital Edition van de Playstation 5.

Nieuw abonnementsmodel

De kans dat Sony echter net zo laag gaat zitten qua prijs, is klein. Windows Central bevestigt namelijk de prijs die ook in het gelekte promotiemateriaal op is gedoken: 299 dollar. Daarnaast komt Microsoft volgens dezelfde bronnen ook met een ander model, waarbij consumenten 25 dollar per maand betalen en daarvoor ook Xbox Live en Game Pass krijgen.

Xbox Series X prijskaartje

Ook de prijs van de Xbox Series X is gelekt. Die gaat 499 dollar kosten, of 35 dollar per maand.

Daarmee wordt de Xbox Series S een toegankelijk alternatief voor de bakbeesten die 499 dollar gaan kosten. Wat je daarvoor inlevert? Waarschijnlijk de mogelijkheid om in 4K te gamen, wat zeker als je jaren vooruit wilt met je hardware een dealbreaker kan zijn.

Op naar november

En je zult dus altijd digitaal je spellen moeten aanschaffen. Maar goed, nu de focus steeds meer op Game Pass ligt hoeft dat geen probleem vormen. Onbeperkt games spelen voor een vaste prijs per maand? Voor ons klinkt het als de perfecte moderne manier van gamen die beter bij drukke levens past.

In november komt de Xbox Series X naar verluidt al uit, dus hopelijk horen we binnenkort snel officieel meer. Dan weten we pas echt wat de beperkingen van de goedkopere Xbox worden.

Reageer op artikel:
Officieel: Microsoft onthult betaalbare Playstation-killer Xbox Series S
Sluiten