Microsoft onthult prijs en releasedatum Xbox Series X

Door de geruchten wisten we het eigenlijk al, maar nu is het ook officieel: de Xbox Series X ligt straks voor 499 euro in de schappen. Dit heeft Microsoft via hun social media kanalen bekendgemaakt, en dat is niet het enige wat er onthuld werd.

Ook werd bekendgemaakt dat de Xbox Series X, net als de Series S, vanaf 22 september te pre-orderen is. Wanneer je dit doet en er op tijd bij bent, wordt je nieuwe console op 10 november bij je afgeleverd. Nu is het natuurlijk de grote vraag of de PlayStation 5 eerder gaat verschijnen, en vooral wat deze gaat kosten. Welke console is het scherpst geprijsd?

Xbox Series X ook maandelijks te betalen

Mocht je interesse hebben in de Xbox Series X, dan is het goed om te weten dat er ook nog een andere betaaloptie is. Microsoft biedt namelijk ook de mogelijkheid om maandelijks te betalen. In dit geval betaal je 24 maanden lang 34,99 euro. Een snelle rekensom leert ons dat dit aanzienlijk duurder is dan de console in één keer afbetalen, maar dat heeft een reden.

Je krijgt deze looptijd van twee jaar namelijk ook Xbox Live Gold en toegang tot Xbox Game Pass. Het tweede is een abonnementsdienst van Microsoft die je de mogelijkheid geeft om nieuwe games van Microsoft vanaf dag één te spelen en de optie om games vanuit de cloud te streamen naar je Android-smartphone of tablet.

Microsoft komt met twee nieuwe consoles

Dit maakt de optie om maandelijks te betalen opeens een stuk interessanter. Zeker nu Microsoft heeft laten weten dat ook EA-Play onderdeel wordt van Xbox Game Pass. Dit is een dienst van Electronic Arts die je kunt gebruiken om hun games te spelen op de de nieuwe generatie Xbox, de huidige Xbox One en de pc. Denk daarbij aan FIFA 20, de nieuwste Madden, NFL 20, Need for Speed Heat, Battlefield V en meer.

Mocht je de Xbox Series X toch te duur vinden en ben je bang dat ook de PlayStation 5 niet binnen je budget gaat vallen? Kijk dan eens naar de Xbox Series S. Microsoft komt namelijk met nog een console en die kost slechts 299,99 euro. Benieuwd wat je daarvan kunt verwachten? Lees dan hier verder.

Reageer op artikel:
Microsoft onthult prijs en releasedatum Xbox Series X
Sluiten