‘X-Men: Dark Phoenix’: 100 miljoen verlies en 22% op Rotten Tomatoes

Disney en Marvel Studios zijn films aan he pompen alsof hun leven ervan afhangt. De nieuwste Marvel-film is X-Men: Dark Phoenix en die breekt net als Avengers: Endgame alle records. Maar dan aan de andere kant van de medaille. Miljoenen verlies en een historisch lage score op Rotten Tomatoes.

Game of Thrones was nog maar net afgelopen of Sophie Turner was al te zien op het witte doek als het personage Jean Grey / Dark Phoenix in de nieuwe Marvel-film X-Men: Dark Phoenix. En dat was even schakelen voor de kijker. Van de roodharige Sansa Stark in een middeleeuwse bontjas naar een futuristisch karakter met superkrachten. Maar ze is natuurlijk niet de verantwoordelijke van de grootste flop ooit -althans, tot nu toe – uit het Marvel-universum.

X-Men: Dark Phoenix is de ‘slechtste’ Marvel-film ooit

Toegegeven: de trailer van X-Men: Dark Phoenix zag er indrukwekkend uit, vooral in de bioscoop. Voordat Avengers: Endgame begon, zag je tijdens de voorfilm Sophie Turner ineens in het Marvel-universum haar superkrachten vertonen. Game of Thrones seizoen 8 was nog niet begonnen, dus dat gaf nog eens extra emotie. Maar hoe indrukwekkend de trailer, zo bedroevend was het openingsweekend.

Dark Phoenix | Final Trailer [HD] | 20th Century FOX

This is the story of one of the X-Men’s most beloved characters, Jean Grey, as she evolves into the iconic DARK PHOENIX. During a life-threatening rescue mission in space, Jean is hit by a cosmic force that transforms her into one of the most powerful mutants of all.

100 miljoen verlies en 22% score op Rotten Tomatoes

X-Men: Dark Phoenix lijdt naar verwachting meer 100 miljoen euro verlies en beleeft de slechtste opening uit de hele Marvel-franchise. En alsof dat nog niet genoeg is, komt review-website Rotten Tomatoes er nog eens overheen met een score van 22%, ook een diepterecord. Ter vergelijking: Avengers: Endgame scoorde na hetzelfde aantal dagen 98 procent op Rotten Tomatoes. Juist, 100 procent is de meest positieve score die je kunt halen.

Als Sophie Turner en de rest van de sterrencast niet de verantwoordelijken zijn, wie is het dan wel? Tot nu toe wijzen de meeste vingers naar Disney, dat volgens critici steeds meer een ‘Disney-stempel’ drukt op de Marvel-franchise. Maar dat lijkt ons een te snelle conclusie, ook omdat er al genoeg succesvolle voorbeelden zijn van Disney als producent van Marvel-films. Tot 2022 komen er acht nieuwe Marvel-films, we zullen dus snel weten of X-Men: Dark Phoenix een uitzondering is.

Reageer op artikel:
‘X-Men: Dark Phoenix’: 100 miljoen verlies en 22% op Rotten Tomatoes
Sluiten