‘WRC 7’ Review – Een zeer realistische rallygame

Rallyrijden is een raceklasse voor de echte durfal. Met hoge snelheden jakker je over kleine wegen, waarbij elke bocht weer een hindernis op zich is. Het is dan ook niet gek dat er veel rallygames op de markt zijn. Afgelopen zomer werden we dankzij DiRT 4 al  voorzien van een uitstekende rallygame. En nu is daar WRC 7.

Het grote verschil tussen DiRT 4 en WRC 7 is het realisme en de gebruikte licenties. Waar je in DiRT 4 naast de bestaande rallywagens ook kon rondscheuren in buggy’s en andere wagens, daar draait het in WRC 7 puur om het rallyrijden. De game maakt gebruik van de licenties van het huidige 2017 FIA World Rally Championship seizoen.

Dat betekent dat je los kunt gaan met de echte wagens van dit seizoen en kunt scheuren in locaties die gebaseerd zijn op de echte proeven uit het kampioenschap. De stages zijn niet één op één overgezet, maar er zijn wel duidelijke gelijknissen met de echte stages. Zo zul je bepaalde iconische jumps terugzien en zijn er special stages waarbij je over een klein circuit moet scheuren. Die laatste is wel goed nagemaakt.

Qua content is er genoeg te beleven in de game. Er zijn 55 verschillende teams waar je mee aan de slag kunt gaan. Daarmee kun je deelnemen aan dertien verschillende rally’s, in 52 stages. In die stages maakt het nogal een verschil uit of je met een wagen en team uit het WRC Junior Drivers Championship of de ‘volwassen’ rallywagens speelt. Meer vermogen levert een hogere snelheid op en dan voelen bochten weer compleet anders aan. Er is dus echt genoeg te doen.

WRC 7 biedt met Epic Stages extra uitdaging

Voor wie extra uitdaging zoekt, zijn er dertien Epic Stages. Dit zijn proeven die een stuk langer zijn dan een gemiddelde proef en je zomaar een kwartier lang op het puntje van je stoel kunnen houden. Zeker als je bedenkt dat de schade van je auto met elke kleine botsing langzaam oploopt en het dus steeds moeilijker wordt om je wagen op de weg te houden. Het is een uitdaging met een hoofdletter ‘U’ en dat is precies hetgeen dat je van een rallygame verwacht.

 

Kwaliteit

Bijkomend voordeel op dit alles is dat de game gewoon lekker rijdt. Bij elk nieuw deel zie je dat de ontwikkelaars het racegevoel beter weten te verwerken. Je voelt duidelijk het verschil in ondergrond, het gevoel voor snelheid is uitstekend en je hebt continu een gevoel van controle.

Het resultaat van dit alles is dat je er een heerlijke rauwe rijstijl op na kunt houden en zo van stage naar stage gaat. Een klein foutje kan er zorgen dat je de controle over je wagen verliest en zodoende buiten het pad komt en veel tijd verliest. En dat wil je niet.

Tot slot kent de game een alleraardigste carrièremodus, waarin je van onderop promotie moet maken. Gelukkig hoef je daarbij niet complete kampioenschappen te voltooien om door te gaan naar de nieuwe class en dan alles opnieuw doen. Na een paar races kon ik vanuit de onderste klasse al promotie maken naar het middelste niveau, omdat ik aan een aantal doelen had voldaan. Dat zorgt dat de modus echt tot leven komt en je extra graag wil presteren.

WRC 7 is nu beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Reageer op artikel:
‘WRC 7’ Review – Een zeer realistische rallygame
Sluiten