‘Wormwood’ is de bloedstollende nieuwe Netflix documentaire die je moet zien

Netflix is de thuisbasis van veel series en films, maar ook voor de betere documentaires ben je bij de streaming-gigant aan het juiste adres. Van Blackfish tot Making a Murderer en van Going Clear tot Cowspiracy. Al deze op feiten gebaseerde films en series zijn het kijken meer dan waard en vanaf 15 december kan ook Wormwood aan dit lijstje worden toegevoegd.

Wormwood vertelt het verhaal van Frank Olsen. Hij was een bioloog en bacterioloog die begin jaren ‘20 in dienst ging bij de CIA. Tot zover niets vreemds, maar dat verandert wanneer familieman Frank zo’n dertig jaar later zichzelf om het leven brengt door uit het raam van een hotelkamer te springen. Althans, zo oordeelt de CIA. Zij plakken er het label zelfmoord op en sluiten het dossier. Pas jaren later wordt ontdekt dat er meer speelde.

Oscar-winnende regisseur

In de zesdelige serie wordt dit verhaal verder uitgepluisd om te ontdekken wat er precies met Frank gebeurd is. Is de CIA verantwoordelijk voor de dood van de bioloog? En waarom werd dit hele verhaal in de doofpot gestopt? Die antwoorden krijgen we dankzij Errol Morris. Deze regisseur en documentairemaker won eerder al een Oscar voor The Fog of War. Dat schept dus hoge verwachtingen. Wormwood is van 15 december te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
‘Wormwood’ is de bloedstollende nieuwe Netflix documentaire die je moet zien
Sluiten