Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 7 apr 2020

Dolph Lundgren deelt workout met weerstandsband om thuis te doen

De Zweedse acteur en regisseur Dolph Lundgren is een held, alleen al vanwege zijn kaaklijn. Maar het lichaam van deze 62-jarige halfgod mag er ook zijn. Hij heeft zijn workout met weerstandsband gedeeld, zodat jij hem thuis na kunt doen.

Eerder deelde Cristiano Ronaldo al een workout zonder gewichten voor ijzersterke benen. Maar je wil natuurlijk ook blijven werken aan je lichaam. Een weerstandsband, die je voor weinig geld koopt, biedt daarvoor uitkomst.

De workout met weerstandsband van Dolph Lundgren

“Fit blijven en spiermassa behouden tijdens deze moeilijke tijden? Het enige wat je thuis nodig hebt is een weerstandsband en een miniband”, aldus Dolph Lundgren op Instagram. Hij mag de zestig dan zijn gepasseerd, de acteur heeft nog altijd het lichaam van een veertiger.

Hieronder zie je de oefeningen uit de workout met weerstandsband. “Herhaal het circuit van iedere ronde drie keer, voordat je doorgaat naar de volgende ronde”, voegt Dolph Lundgren eraan toe.

Eerste ronde

  • 1a: one arm shoulder press – 15 reps
  • 1b: biceps curl – 15 reps slow descent
  • 1c: rows – 15 reps

Tweede ronde

  • 2a: pull down – 15 reps
  • 2b: chest press – 15 reps
  • 2c: one-legged RDL – 15 reps

Derde ronde

  • 3a: slow descent squats – 15 reps
  • 3b: triceps overhead – 15 reps
  • 3c: narrow push-ups – 15 reps

Of je nou de exacte workout van Dolph Lundgren doet of elders inspiratie zoekt, een weerstandsband tijdens jouw thuisisolatie is geen overbodige luxe. Voor de dames: bekijk hier de training van zijn dochter Ida, die je eveneens thuis kunt doen.

Van Ivan Drago tot Nereus

Dolph Lundgren werd in de jaren beroemd dankzij zijn rol als Ivan Drago in Rocky IV (1985). Daarna volgde een waslijst aan films, inclusief de eerste twee delen van The Expendables. Voor het laatste zagen we de Zweedse acteur als Nereus in Aquaman (2018). Daarin moest hij wat betreft spieren zijn meerdere erkennen in Jason Momoa, die de titelrol vertolkte. Zijn workout zie je hier en daarvoor is net even iets meer nodig dan een weerstandsband.

Thuis trainen: 6 variaties op de plank voor een ijzersterk lichaam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dolph Lundgren deelt workout met weerstandsband om thuis te doen
Sluiten