Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 16 nov 2020

De workout van Henry Cavill als Superman kun je thuis doen

Henry Cavill ken je vooral als Superman. Volgend jaar is hij te zien in Zack Snyder’s Justice League, met een zwart pak. Dit is de workout waarmee hij fit blijft.

Als je Man of Steel genoemd wil worden, dan moet je daar voor trainen ook. Waar er voor de workout van Jason Statham een complete sportschool nodig is, doet Henry Cavill het op de deadlift na volledig op eigen gewicht. Prima thuis te doen, vooral als je een halter hebt.

Henry Cavill is altijd fit

De Superman-acteur vertelt in een interview met Men’s Journal hoe hij tussen zijn films door fit blijft. “Ook als het niet nodig is voor een rol, blijf ik trainen voor een bepaald basisniveau. Als het kan in de sportschool bij mij om de hoek, hier in Londen. Hard trainen, maar niet tot spierpijn aan toe. Dat komt in een korte periode voor de opnames wel”.

Volgens de acteur is het niet zo lastig om gedisciplineerd te blijven tijdens een bijna dagelijks (4 à 5 dagen in de week) trainingsschema. “Het is gewoon gaan. Endorfines door je lijf laten stromen. Als het eenmaal een dagelijkse routine is, kun je vanzelf niet meer zonder.”

Superman-workout voor Justice League

Op de deadlift na, tenzij je een halter hebt, kun je de hele workout van Henry Cavill thuis uitvoeren.

Barbell Bulgarian split squat

Sets: 3 / Reps: 10 / Rest: 60 sec

Bodyweight squat

Pull-ups

Barbell deadlift

Treadmill run

Henry Cavill zet een timer op 20 minuten. Om de 2 minuten stapt hij van de loopband af voor 20 push-ups, om vervolgens weer verder te rennen. Meer coronaproof is het om een vergelijkbare oefening in de frisse buitenlucht te doen.

Check hier het zwaardere workout-plan in de weken voor de opnames van Superman, in het laatste geval dus voor Zack Snyder’s Justice League.

Zwart pak in Zack Snyder’s Justice League

Over die film gesproken. In de teaser van Zack Snyder’s Justice League is Henry Cavill te zien in een zwart Superman-pak. Voor de kijkers die alleen het rood-blauwe pak met de gele S kennen, is dat een stijlbreuk. Lees in dit artikel de herkomst van zijn zeldzaam vertoonde donkere kostuum.

superman, zwart pak, henry cavill, justice league the snyder cut, workout
Het zwarte pak van Superman is een teken van hoop in donkere tijden (Afbeelding: DC Comics / FandomWire)

🥊 Check ook: Jamie Foxx onthult workout voor rol als Mike Tyson

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De workout van Henry Cavill als Superman kun je thuis doen
Sluiten