Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Health 17 jul 2020

De workout van Daniel Craig voor No Time To Die

Als je de eerste foto’s en trailer ziet van de nieuwe James Bond-film No Time To Die, dan vraag je je natuurlijk af hoe Daniel Craig zo fit is geworden. Het antwoord zit verscholen in deze workout, volledig op eigen lichaamsgewicht.

De zwemscène uit Casino Royale in het iconische blauwe zwembroekje dateert alweer van veertien jaar geleden. Daniel Craig speelde voor het eerst James Bond en was 38 jaar oud. Nu is hij 52 jaar en dat vergt een andere manier van trainen en fit blijven.

De James Bond-workout van Daniel Craig voor No Time To Die

“Als je wat ouder wordt, moet je beseffen dat je lichaam niet meer zo bekwaam is als het ooit was”, aldus zijn personal trainer Simon Waterson tegen Men’s Health UK. “Maar dat betekent niet dat je niet even fit kunt zijn.” Deze James Bond-workout voor is ontwikkeld om blessurevrij te blijven en een killer body te creëren. Oefeningen op eigen lichaamsgewicht worden gecombineerd met conditietraining. In voorbereiding op No Time To Die deed Daniel Craig drie sessies per week.

1. Assisted Pull-Ups

2 sets van 25 herhalingen (geen rust)

Voor deze oefening maak je een sterke weerstandsband met een simpele lus vast aan een stang. Met één voet stap je op de band, zodat die een gedeelte van je lichaamsgewicht overneemt. Dit doe je 25 keer met rechts en 25 keer met links.

2. Loopladder (of agility ladder)

2 sets van 60 seconden (60 seconden rust)

Start op het begin van de ladder en kniehef in snel tempo op je tenen tot het einde. Naast conditie gaat het om behendigheid, dus je plaatst je voet in de lege vlakken. Bij deze oefening plaats je één voet binnen de ladder en een ernaast. Je koopt een agility ladder al voor 18,99 euro.

3. Bosu Bergbeklimmer (beter bekend als Mountain Climber)

2 sets van 25 herhalingen (geen rust)

daniel craig, james bond, workout, no time to die
BOSU

Voor dit onderdeel van de workout voor No Time To Die gebruikte Daniel Craig een BOSU balance trainer. Zo train je naast je buikspieren ook je balans. Begin in de positie van een plank, breng afwisselend je knieën naar je ellebogen (bergbeklimmer) en doe vervolgens een push-up. Dit herhaal je in twee sets van 25 herhalingen. Nu snap je waarom James Bond van die snoeiharde buikspieren heeft.

4. Sprinten op hometrainer

2 sets van 60 seconden (60 seconden rust)

Deze oefening is vrij simpel. Geef alles wat je in je hebt op een hometrainer, maar onthoud dat je de sprint twee keer 60 seconden moet volhouden. Tip van Daniel Craig: doe het op 80 procent van je kunnen voor een gelijkmatige sprint. Een opvouwbare hometrainer heb je al voor 129 euro.

5. Plank to Pike

2 sets van 25 herhalingen (geen rust)

Begin in de positie van een lage plank en rust op je onderarmen met je ellebogen onder je schouders. Til je heupen op en duw je hoofd door je armen. Trek je buikspieren aan en keer de beweging om.

6. Sprinten (lopend)

2 sets van 60 seconden (60 seconden rust)

Je ziet Daniel Craig nogal vaak sprinten in zijn rol als James Bond. Goed voor de conditie en sprints zijn dan ook onderdeel van de workout voor No Time To Die. Heel simpel: sprint twee keer 60 seconden op volle snelheid. Geef alles, dat geeft je een voldaan gevoel na de tijd.

Van personal trainer naar sekscoach

Daniel Craig had voor een heel ander type workout in No Time To Die voor het eerst een sekscoach nodig. Lees hier waarom.

Check ook: Hoe Chris Hemsworth in no-time 15 kilo verloor voor een nieuwe rol

Reageer op artikel:
De workout van Daniel Craig voor No Time To Die
Sluiten