Waarom krachtsport wonderen doet voor de geest

Onderzoek na onderzoekt bewijst dat gewichtheffen of een intensieve workout veel baat kan hebben voor mannen die kampen met stress of angstaanvallen. Hoe dat kan, lees je hieronder. 

Intensief ijzer vreten of een goed stuk hardlopen, verhoogt de serotonine- en dopamine levels in het lichaam. Deze twee stofjes zijn ontzettend belangrijk voor de geestelijke gesteldheid en het humeur. Dopamine verhoogt de perceptie van geluk en werkt als een beloningssysteem: na een workout wordt je overgenomen door een blij gevoel.

Serotonine verbetert je stemming eveneens, maar geeft je ook een rustig en tevreden gevoel. Daarbij heeft serotonine een belangrijke functie in in het reguleren van de spijsvertering, houdt het je bloeddruk op niveau en verbetert het je immuunsysteem.

Geluk uit voeding

De basis voor een goed lichaam en een geslaagde workout is natuurlijk voeding; het is de benzine van je lichaam. Maar wist je dat je al gelukkiger wordt van gezond eten? Wie slim eet, krijgt veel tryptofaan binnen. En hé, laat tryptofaan nou nèt door je lichaam worden omgezet in serotonine. Gooi er na een goede sportsessie een gezonde maaltijd tegenaan en jij voelt je weer op en top in no-time.

8 Spotgoedkope gezonde producten

 

 

Reageer op artikel:
Waarom krachtsport wonderen doet voor de geest
Sluiten