Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 7 nov 2019

Word je gek van al die groepsgesprekken in WhatsApp? Dan hebben we goed nieuws

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder WhatsApp. De berichten app is zo’n beetje de meest gebruikte manier om te communiceren. Je kunt bijna niet meer zonder, maar dat zou je misschien wel willen. Er zijn namelijk momenten waarop je helemaal gek wordt van WhatsApp. Vooral al die groepsgesprekken kunnen op den duur vreselijk irritant worden. Gelukkig is er nu een manier om te voorkomen dat je telefoon helemaal volloopt met groepsberichten.

WhatsApp heeft namelijk een langverwachte update eindelijk doorgezet. Dankzij een nieuwe functie is het vanaf nu mogelijk om groepsgesprekken te weigeren. Deze update lag al een tijdje op de plank, maar is nu dan eindelijk beschikbaar. Voortaan krijg je dus de kans om een groepsgesprek te weigeren en zo voorkomen dat je onder gespamd wordt.

WhatsApp komt met langverwachte update

De nieuwe functie is te vinden in de privacy-instellingen. Onder het kopje groepen vind je nu de mogelijk om te beslissen wie je mogen toevoegen aan groepsgesprekken. Je krijgt de keuze uit drie verschillende smaken. Optie één is iedereen toelaten om je toe te voegen aan een nieuwe groep. Dit is de standaardinstelling. Als je deze kiest verandert er eigenlijk weinig.

Je merkt pas verschil wanneer je niet kiest voor de optie ‘iedereen,’ maar voor ‘mijn contacten.’ Bij deze optie mogen alleen mensen in je contactenlijst je toevoegen aan een groep. Mocht je daar mensen tussen hebben staan die je echt veel te vaak lastig vallen met nieuwe WhatsApp groepen, dan kun je deze mensen uitsluiten door voor de ‘mijn contacten, behalve…’ optie te gaan.

Voorkom onnodige groepsgesprekken

Deze optie betekent overigens niet dat deze mensen je niet kunnen toevoegen. Het verschil is dat je in dit geval een melding krijg in een privégesprek met de persoon die je uitgenodigd heeft. Deze kun je vervolgens weigeren of accepteren. Zo kun je dus voorkomen dat je even niet oplet en vervolgens in een chaotische groep zit en de berichten je om de oren vliegen.

Nog meer uit WhatsApp halen? Check dan deze zeven verborgen functies die je leven makkelijker maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WANT

Reageer op artikel:
Word je gek van al die groepsgesprekken in WhatsApp? Dan hebben we goed nieuws
Sluiten