Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 24 nov 2018

Video: zo ziet een luxe doomsday bunker er aan de binnenkant uit

Wellicht heb je je ooit afgevraagd wat je zou doen als er een kernoorlog uitbreekt. Bijvoorbeeld als in Noord-Korea gekke Kim het op zijn heupen krijgt en er in zou slagen om een paar kernraketten op Amerika of Europa af te vuren. Vluchten is wellicht de meest logische gedachte die in je op komt. Leuk idee, maar dan moet je wel weten waar een schuilkelder is. In Amerika weten ze er alles vanaf: daar hebben ze namelijk de zogenaamde ‘doomsday bunker’.

Doomsday bunker na de Cubaanse raketcrisis

De doomsday bunkers zijn de restanten van de Cubaanse raketcrisis en werden gebruikt als opslag- en lanceerlocatie voor kernraketten. Inmiddels worden die raketten niet meer vanuit dergelijke bunkers afgeschoten, maar blijven de bunkers wel bestaan. Inmiddels is men erachter gekomen dat je best iets leuks kan doen met zo’n grote ondergrondse ruimte. Sterker nog, een zo’n bunker is gekocht en onderverdeeld in verschillende compartimenten die je kon kopen. Het resultaat is op zijn minst bijzonder te noemen… tenzij je natuurlijk al had verwacht een bar en een complete filmzaal aan te treffen. Hoe een dergelijke bunker er van binnen uitziet kan je in onderstaande video bekijken.

What’s inside a Luxury Doomsday Bunker?

What would you need to live underground for up to five years? We went 90 feet into the Earth and toured what used to be a missile silo turned into the most luxurious doomsday bunker. Could you live here? For two million dollars.

Shockmansion.com

Reageer op artikel:
Video: zo ziet een luxe doomsday bunker er aan de binnenkant uit
Sluiten