Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 aug 2020

Wonder Woman 1984 trailer neemt je mee naar de kleurrijke jaren tachtig

Wonder Woman is terug! Diana of Themyscira duikt in Wonder Woman 1984 in de glorieuze energie van de jaren tachtig.

De eerste film uit 2017 was een groot succes, in tegenstelling tot de meeste pogingen van Warner Bros. om een DC-film te maken in de afgelopen tien jaar.

Wonder Woman 1984

Fans konden relatief snel al op een vervolg rekenenen. Wonder Woman 1984 werd namelijk aanvankelijk op de planning gezet voor december vorig jaar. Vervolgens werd het project naar juni dit jaar verschoven.

Een maand na Marvel’s Black Widow, aan het begin van het lucratieve blockbuster-seizoen. Althans, dat is het plan, want zowel Scarlett Johansson als Gal Gadot hebben we nog niet rond zien rennen op het witte doek.

Door de huidige pandemie werden beide films namelijk uitgesteld. Op dit moment heeft Warner Bros. Wonder Woman 1984 op de planning staan voor 2 oktober, dit jaar nog. Gezien Tenet internationaal ook gewoon wordt uitgebracht lijkt het er gelukkig op dat fans in ieder geval nog één superheldenfilm kunnen gaan checken in 2020.

Koude Oorlog

De eerste volledige trailer laat in ieder geval zien dat we een hoop hebben om naar uit te kijken. De trailer maakte zijn debuut tijdens Comic Con Experience in São Paul en ging gelijk het internet over.

Wonder Woman bevindt zich opeens in de Koude Oorlog. Kristen Wiig speelt Barbara Ann Minerva, een Britse archeoloog die in Cheetah kan veranderen. Pedro Pascal speelt Max Lord. Daarmee heeft Diana twee van haar meest beruchte vijanden uit de comics tegenover zich.

Verder kun je opnieuw rekenen op Robin Wright als Antiope en Connie Nelson als Hippolyta. Ook Chris Pine keert terug, op de een of andere manier, als Steve Trevor. Een personage dat de laatste keer toen we hem zagen in een ontploffend vliegtuig zat. Ach, comics.

Geen direct vervolg

De regie is ook dit keer gelukkig in handen van Patty Jenkins. Ze noemt 1984 niet per se een directe sequel, maar meer een nieuw avontuur. Net zoals de James Bond- en Indiana Jones-films.

Laat oktober maar komen! Het kleurrijke jaren tachtig-sfeertje zorgt ervoor dat Wonder Woman 1984 zich direct onderscheidt van de lawine aan andere superheldenfilms. Niet dat die lawine anno 2020 nog een bedreiging vormt, maar toch… Check ook de eerste beelden van The Suicide Squad en de nieuwe Justice League!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wonder Woman 1984 trailer neemt je mee naar de kleurrijke jaren tachtig
Sluiten