Women We Love: Gal Gadot

In onze ‘women’-categorie vind je honderden vrouwen, de één nog knapper dan de ander. Allen zorgvuldig geselecteerd op hun uiterlijk. Je leest het al: op hun uiterlijk. Daar gaan we met deze rubriek veranderen, door een ode te brengen aan de vrouwen die we liefhebben om méér dan alleen een knap plaatje. Dit keer: Gal Gadot.

De beeldschone Gal Gadot kennen we het beste als Wonder Woman. Het is makkelijk om jezelf te verliezen in Gal’s schoonheid. Ze is lang, atletisch en simpelweg ontzettend sexy. Ze heeft de harten van elke superhero-fan al veroverd, zowel man als vrouw. Actierollen zijn haar dan ook op het lijf geschreven.

Van miss-verkiezing naar het leger

Het avontuur van Gal begon op haar achttiende, toen ze meedeed aan de Miss Israël-verkiezing en won. Na de overwinning heeft ze nog meegedaan aan de Miss Universe-verkiezing, maar ze besloot uiteindelijk om daar niet mee door te gaan. “I’m not that type of girl”, zei ze tegen Jimmy Kimmel in een van zijn talkshow-afleveringen. Op haar twintigste besloot ze daarom het leger in te gaan. In Israël ben je dienstplichtig, maar Gal ging vrijwillig. Haar vrienden en familie dienden ook, dus waarom zou zij de uitzondering zijn? Wat een vrouw.

Gal Gadot in Wonder Woman

Beoordeel een boek nooit op de kaft, een motto dat zeker geldt voor Gadot; Wonder Woman was namelijk bijna door heel iemand anders gespeeld. De reden? Ze vond zichzelf nèt iets te serieus om acteur te worden. Wel onderhield ze naast haar studie een goed lopende modellencarrière, wat haar toch iets dichter bij Hollywood bracht, ze besloot in 2007 namelijk een rol aan te nemen in de Israëlische televisieserie Budot. 

Bond-girl in Quantum of Solace werd ze uiteindelijk niet, maar een prominente rol in de Fast en Furious reeks werd haar wel toebedeeld. Haar grote doorbraak werd natuurlijk Wonder Woman. Gadot blijft overigens wel trouw aan haar roots en speelt nog altijd veel in Israëlische films en series. In de Fast and Furious-films is haar karakter een Israëlische ex-militair. Saillant detail: in vrijwel alle films doet ze haar eigen stunts. Waarom? Gewoon, omdat ze het kan.

Relatiestatus

Je zal het niet zeggen, maar Gal Gadot is haar echte naam. Samen met haar man Yaron en twee kinderen, woont ze deels nog in Tel Aviv (sorry mannen, she’s taken). Op Instagram kondigde ze vorig jaar aan zwanger te zijn van haar tweede dochtertje. Haar man Yaron laat graag zien hoe hecht deze familie is en hoe verliefd hij op z’n vrouw is. En terecht.

Engels

Haar filmcarrière gaat gestaag, ze heeft een gezin en is momenteel één van de meest populaire vrouwen ter wereld. Is er iets wat Gal niet kan. Ja, Engels gaat haar nog steeds niet gemakkelijk af. De transitie van Tel Aviv naar Hollywood was ook niet altijd soepel. In Israël neemt men nauwelijks een blad voor de mond. Voor Gal was dat dus even wennen.

Ze is dan misschien stoer en ontzettend sexy, maar Gal’s beste karakter eigenschap is toch wel haar humor. In een interview met Jimmy Kimmel vraagt ze doodleuk wat hij van haar borsten vindt. Een opmerking die de doorgaanse brutale talkshow host toch even sprakeloos achterliet.

Gal Gadot is snel weer te bewonderen in de nieuwe DC film Justice League. Ze is ondertussen de enige echte Wonder Woman geworden en laten we hopen dat ze nog lang de wereld blijft redden.

Reageer op artikel:
Women We Love: Gal Gadot
Sluiten