E3-nieuws: Wolfenstein II is een game om rekening mee te houden

Het legendarische Wolfenstein 3D kwam uit in 1992 en bestaat dit jaar 25 jaar. In die 25 jaar hebben we heel wat games voorgeschoteld gekregen, waarvan Wolfenstein The New Order uit 2014 de serie opnieuw op de kaart zette. De opvolger is op gamebeurs E3 in Los Angeles aangekondigd en lijkt zeer de moeite waard te worden.

Hoewel we in voorganger Wolfenstein: The New Order zagen hoe nazi-Duitsland de Tweede Wereldoorlog won en met harde hand over de wereld regeerde, is de oorlog nog lang niet gewonnen. En dat is maar goed ook, want daardoor krijgen we dit jaar een echt vervolg in de vorm van Wolfenstein II: The New Colossus.

Ook dit keer is het aan hoofdpersonage BJ Blazkowicz om zijn wapens op te pakken en te strijden tegen de nazi’s. Je begint ditmaal in de Verenigde Staten, waar je samen met het verzet nazi’s begint te poppen.

Wolfenstein II: The New Colossus lijkt een game te gaan worden die er geen doekjes om windt. Als we afgaan op de uitgebreide trailer die je hierboven kunt bekijken, zien we dat het een game is waarbij je met grof geweld het kwaad uit de wereld kunt verbannen. De game komt op 27 oktober van dit jaar uit en verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Mocht je naar aanleiding van deze aankondiging gelijk zin hebben om in de wereld van Wolfenstein te duiken? De game Wolfenstein The New Order is zeker nog de moeite waard, zoals je in deze uitgebreide review kunt lezen.

Reageer op artikel:
E3-nieuws: Wolfenstein II is een game om rekening mee te houden
Sluiten