Fool proof en super easy: WiZ slimme verlichting voor de juiste sfeer in huis

Ben je niet tech-savvy maar wil je wél een chille sfeer in huis met mooie verlichting die je makkelijk bedient? Look no further: Signify komt met WiZ: slimme en betaalbare lampen die je in een handomdraai installeert en bedient met een app via WiFi.

Goed nieuws voor als je altijd al een upgrade wilde maken qua verlichting in huis, maar het geen zin had er te veel geld en tijd in te investeren. Signify, voorheenbekend als Philips lighting en wereldleider in verlichting, lanceert een serie gloednieuwe generatie lampen en accessoires waarmee je in een handomdraai precies de sfeer in huis schept die je wilt. En ja, wij zeggen inmiddels uit ervaring: dat lukt óók als je twee linkerhanden hebt en normaal gesproken worstelt met draadloze speakers syncen met je smart​phone of televisie.

Slimme verlichting voor de ideale sfeer in huis

De lampen hebben als grote voordeel dat ze stuk voor stuk eenvoudig zijn te installeren en te gebruiken via je bestaande WiFi-netwerk. Geen geklooi met een connector of tussenstuk; gewoon de lamp erin draaien, de WiZ-app installeren en klaar ben je. Fijn, want een avondje chillen met je vriendin vraagt om een andere type licht (hallo, open haard-sfeer) dan studeren of gamen. Vind je het relaxed om ‘s avonds geleidelijk aan minder licht in huis te krijgen, of juist ‘s morgens lekker wakker te worden met veel licht? Kan allemaal: je kunt het via de app naar eigen smaak instellen.

De app is mega eenvoudig, maar als je een stapje verder wil gaan, kun je ook kiezen voor spraakbesturing, de WiZmote of de WiZ Motion Sensor. De WiZmote is een afstandsbediening waarmee je de lampen kunt bedienen en per kamer je favoriete instellingen kunt programmeren. De WiZ Motion Sensor schakelt je verlichting automatisch op een vooraf geprogrammeerde instelling op het moment dat je de kamer binnenkomt. Wil je het heel eenvoudig houden, dan heb je echter aan de app meer dan genoeg.

WiZ

 

Makkelijk te delen met huisgenoten

Handige bijkomstigheid wat ons betreft is dat de instellingen geheel automatisch de juiste instellingen kiezen voor het juiste type verlichting. Dat is dus ‘s smorgens koel en helder licht, dat langzaam overgaat in een zacht, warm en gedimd licht voor de avond. Uiteraard naar je eigen voorkeuren aan te passen, maar als je uitgaat van deze instellingen, krijg je zelfs bij lange winterse dagen thuiswerken een gezond dag- en nachtritme mee alsof je buiten bent.

Bovendien stelt de WiZ-app je in staat om je huisgenoten of gasten ook toegangsrechten te geven en de ‘Home’-functie dus met elkaar te delen. Je huisgenoot downloadt de app en hoeft alleen de uitnodigingscode in te vullen, zonder configuratie. Zo kunnen zij ook de verlichting heel makkelijk bedienen. Easy does it! 

WiZ_insitu_vintage_range_A60_ST64_G95_amber_glass_light_on_warm

Grote range aan lampen en accessoires

De WiZ-collectie bestaat uit verlichting en spots in kleur en instelbaar wit, in verschillende formaten. Alle lampen zijn geschikt voor koel wit licht en een warme sfeer met warm licht. Ook kun je kiezen voor WiZ Filament lampen in Transparant & Goud, voor een meer vintage touch aan je interieur; een tafellamp, armaturen en een WiZ strip om grotere oppervlakten in huis heel mooi mee te verlichten.

Tot slot mag je het om de prijs zéker niet laten, want voor elke portemonnee is er wat wils. Je kunt al instappen vanaf 12,99 euro. Voor diegenen die prijs belangrijk vinden, maar wel een gemakkelijk in gebruik, goede lichtkwaliteit en bovenal qua privacy een volledig veilig systeem willen, dan is WiZ de beste keuze.

De WiZ-collectie is te koop bij onder meer Gamma. Hier lees je de reviews van eerdere gebruikers.

In samenwerking met WiZ

Reageer op artikel:
Fool proof en super easy: WiZ slimme verlichting voor de juiste sfeer in huis
Sluiten