Wist je dat je haaruitval tegen kunt gaan?

Wie uiterlijk belangrijk vindt, besteedt zorg aan zijn voorkomen. Als man die een goed en verzorgd voorkomen belangrijk vindt, probeer je op zo veel mogelijk gebieden gezond te leven. Je sport om in shape te blijven en je koopt regelmatig nieuwe kleding om scherp voor de dag te blijven komen. Waarom ben je dan niet op een dergelijke manier met je haar bezig?

Veel mannen zien uitdunnend haar met lede ogen aan. Wanneer haaruitval en kaalheid intreden, is het gevoelsmatig te laat om in te grijpen. Juist daarom is het interessant om te weten dat je op eenvoudige wijze preventief je haar kunt behandelen met de producten van Aveda. De Aveda Invati lijn bevat een reeks producten met wetenschappelijk onderbouwde werking om haaruitval terug te dringen.

Te gebruiken als ‘normale’ haarverzorgingsproducten

De producten van invati men™ zijn erop gericht om haaruitval door afbreken in een tijdsbestek vanaf 12 weken tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere met een shampoo en een scalp revitalizer. Deze twee producten vormen als het ware een team. De invati men™ nourishing exfoliating shampoo reinigt de poriën op de hoofdhuid van onzuiverheden en resten van haarproducten. Daarnaast wordt vernieuwing van de hoofdhuid gestimuleerd. Deze werking is de perfecte spreekwoordelijke voorzet voor de invati men™ scalp revitalizer: een unieke mix van kruiden die je inmasseert op de hoofdhuid. De scalp revitalizer verkwikt de hoofdhuid rond de haarzakjes.

Wat van groot belang is, is het feit dat de producten zijn te gebruiken als ‘normale’ haarverzorgingsproducten: het gebruik levert je geen extra handelingen of problemen op, waardoor het proces natuurlijk aanvoelt. Je wast je haar met de shampoo en masseert je hoofdhuid na het douchen in met de scalp revitalizer, die je vervolgens niet uit hoeft te spoelen. Met andere woorden: je dagelijkse routine wordt niet onderbroken of verstoord.

Puur natuur

De slogan van Aveda luidt: ‘The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences’. Dat is dan ook precies waar je bij deze producten op mag rekenen: 100% puur natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Niet voor niets heeft Aveda voor deze productlijn het ‘Gold-Level Cradle to Cradle’-certificaat ontvangen. Dit niet alleen dankzij de natuurlijke ingrediënten maar ook vanwege het feit dat de productverpakkingen navulbaar zijn.

Waarom het werkt

De Aveda Invati-lijn is geen magie: het is pure wetenschap en kennis van natuurlijke ingrediënten die zorgen voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. De werking van de ingrediënten is klinisch bewezen. De nourishing exfoliating shampoo en scalp revitalizer bevatten onder andere salicylzuur uit wintergroen, wat zorgt voor een goede reiniging en huidvernieuwing. Gierstkorrels en melkdistel zorgen voor herstel in balans van het lipidengehalte waardoor gespannen en geïrriteerde hoofdhuid ontspant. Denisplex is Aveda’s eigen unieke mix van verkwikkende kruiden waaronder kurkuma en ginseng waardoor de shampoo niet alleen haaruitval tegen gaat maar ook heerlijk ruikt en prettig aanvoelt.

Manners gaat testen

Net zoals jij ongetwijfeld nieuwsgierig bent, is ook Manners zeer benieuwd naar de werking van Aveda Invati. Daarom testen wij de producten zelf. Houd Manners goed in de gaten want over enkele weken vertelt hoofdredacteur Mitchell over zijn ervaringen.

Reageer op artikel:
Wist je dat je haaruitval tegen kunt gaan?
Sluiten