Redactie
Redactie Films & Series 16 jun 2017

Gaming Manners: Wipeout Omega Collection is nostalgie op z’n best

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Wipeout Omega Collection.

Sinds Sony met zijn PlayStation omstreek 1994 de gamemarkt betrad, is er veel gebeurd. Gaming werd stoer gemaakt en is na heel wat vallen en opstaan behoorlijk volwassen geworden.

Als we kijken naar al het moois dat deze week op de E3 is onthuld, dan kunnen we enkel stellen dat er weer mooie momenten aan zitten te komen. Je bijna vergeten dat er ook nog games zijn die je gewoon nu kunt spelen. Neem bijvoorbeeld Wipeout Omega Collection, een game die vorige week exclusief voor de PlayStation 4 verscheen.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een compilatiepakket. Wipeout Omega Collection bestaat uit remasters van de games Wipeout 2048 (verscheen destijds op de PlayStation Vita), Wipeout HD (een PlayStation 3-remaster van de PlayStation Portable-games Wipeout Pure en Pulse) en de uitbreiding op die game Wipeout Fury. Als je het allemaal terugrekent zijn dit dus eigenlijk vier games waarmee je gelijk aan de slag kunt gaan.

Top game

En daarmee komen we bij het sterkste punt van de game: de hoeveelheid content die je wordt voorgeschoteld. Er zijn echt zoveel verschillende tracks, races en modi die je kunt oppakken. Als je alles wil voltooien ben je tientallen uren bezig.

Gelukkig verveelt de game geen enkel moment, omdat het spel gewoonweg uitstekend in elkaar zit. De circuits die je voorgeschoteld krijgt zijn stuk voor stuk uitdagend en het racegevoel is heerlijk. De collectie heeft een flinke opknapbeurt gekregen, waardoor het eruit ziet als een game die origineel voor de PlayStation 4 verscheen.

Visueel gezien is het spel ijzersterk en technisch loopt alles enorm soepel. Zelfs wanneer je met allerlei rockets knalt om je tegenstanders het leven zuur te maken en de snelheid van de game op enkele honderden kilometers per uur ligt, kakt de game op geen enkel moment in.

Tel hier nog een haast perfecte soundtrack met pompende beats, een sterk multiplayercomponent online en een splitscreen-mogelijkheid bij op en je hebt een game die echt de moeite waard is. Zelfs als je alle Wipeout-games ooit hebt gespeeld is ‘ie tof, omdat de typische Wipeout-gameplay simpelweg niet verveeld. En als je volledig nieuw bent in de serie, dan is deze game het ideale instapmoment. Wipeout Omega Collection is nu beschikbaar voor de PlayStation 4.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Wipeout Omega Collection is nostalgie op z’n best
Sluiten