Redactie
Redactie Style 8 nov 2018

Zo blijft je huid en baard in perfecte conditie tijdens de winter

De herfst begint zijn grillen te tonen. Het wordt steeds natter en kouder buiten terwijl binnen de verwarming overuren moet draaien. Dat heeft allerlei gevolgen voor jouw huid. Om de herfst en de winter goed in te kunnen gaan, hebben wij drie tips voor je. Jouw huid  en baard zullen je dankbaar zijn.  ? Lees ook: ‘5 waardevolle tips voor het kweken van een echte baard’ ?

Het weer versus jouw huid

Hoe graag we het ook willen veranderen, het weer is het weer en daar hebben we het maar mee te doen. Wat we wél kunnen doen, is onze huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Jouw huid is jouw voornaamste barrière tegen de elementen. Een huid die kwetsbaar en gevoelig is kan jou vanzelfsprekend minder goed beschermen. Die zal dus sneller en heviger reageren op invloeden van buitenaf. Hier wat tips om jouw huid winterklaar te maken.

Tip 1: Scrub je huid

Dode huidcellen zijn een volstrekt normaal fenomeen, wat niet wil zeggen dat ze niet schadelijk zijn. Jouw huid maakt iedere dag nieuwe huidcellen aan, die ervoor zorgen dat andere huidcellen afgestoten worden. De dode huidcellen laten langzaam los. Door die dode huidcellen te verwijderen, verbeter je de bloeddoorstroming en kan beschadigde huid herstellen.

Soms verloopt dit niet snel genoeg, waardoor dode huidcellen samenklonteren. Klinkt nasty, is het niet. De oplossing is simpel: scrub je huid regelmatig. Dat kun je doen met een speciaal product (zoals de facial scrub van Gentlemen’s Tonic), maar er zijn ook douchegels te verkrijgen met werkzame bestanddelen, zoals de douchegels van St James of London.

Tip 2: Hydrateer je huid

Buiten is het koud, dus binnen gaat de verwarming op standje Sahara. Lekker voor jou, voor je huid des te minder. De optelsom van lage buitentemperaturen, lage luchtvochtigheid en harde wind maakt in combinatie met de droge lucht binnenshuis een gevaarlijke cocktail voor de huid. Hierdoor droogt jouw huid erg snel uit, tenzij je extra voorzorgsmaatregelen neemt. Zoals hydrateren.

Jouw scheerbeurt is een ideaal moment om te doen. Beter gezegd: een ideaal moment om dit ná te doen. Met een hydraterende aftershave gel voorkom je een droge huid. Een droge huid zorgt voor een geïrriteerde, jeukende of trekkerige huid. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

Tip 3: Verzorg je huid ook ná het scheren

Een andere tip die we kunnen geven voor na de scheerbeurt is om te zorgen dat je alle zeepresten verwijderd hebt. Je zult hier misschien raar van opkijken, maar we zijn bloedserieus. Zeep onttrekt vocht uit zijn omgeving – zeepresten doen dat óók. Een huid die op deze manier regelmatig vocht verliest is kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf.

Ben jij al winterklaar?

Je zult gezien hebben dat veel van bovenstaande tips hebben betrekking op de gezichtshuid. Dit is omdat de gezichtshuid extra kwetsbaar is in de koudere maanden. Daardoor verdient die wel wat extra aandacht. Een goed verzorgde gezichtshuid heeft ook een positieve weerslag op je baard. Huid en baard winterklaar? Check!

Reageer op artikel:
Zo blijft je huid en baard in perfecte conditie tijdens de winter
Sluiten