Redactie
Redactie Life 6 feb 2019

6 redenen waarom wintersport in de Franse Alpen de ultieme vakantie is

Er zijn maar weinig vakanties die zoveel emotie oproepen als een wintersportvakantie. De indrukwekkende natuur, de frisse lucht in je longen, de adrenalinerush bij de afdaling, het heerlijke zonnetje in je nek, de gezellige après-ski’s en natuurlijk: het rozige gevoel bij het haardvuur na een lange dag skiën of snowboarden. Oostenrijk en Zwitserland zijn populaire bestemmingen, maar ook in Frankrijk kun je heerlijk verdwijnen in alle pracht die een wintersportvakantie te bieden heeft. Waarom juist Frankrijk? Dat leggen we in dit artikel met liefde aan je uit.

De reisafstand naar Frankrijk is relatief kort

Hoewel ons kleine landje geen berglandschap kent, zijn we gezegend met omringende landen die rijk zijn aan de mooiste pistes. Zo zijn de Franse Alpen makkelijk bereikbaar met de auto en het vliegtuig. Daarbij liggen veel wintersportgebieden een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Gebieden als Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes zijn immens populair, niet in de laatste plaats vanwege de perfecte condities en gezellige dorpjes.

Feest tot in het ochtendgloren

Wintersport is onlosmakelijk verbonden met après-ski. Van oudsher geen Franse traditie, maar vandaag de dag niet meer weg te denken uit de Franse Alpen. Opvallend genoeg zijn vooral Nederlandse organisatoren de bergen ingegaan om daar de betere clubs en feesten op te zetten. Daar houdt het niet op: dit jaar strijkt het grootste dancefestival ter wereld ook neer in Frankrijk. In maart 2019 verzamelen 30.000 danceliefhebbers zich in de Alpe d’Huez, waar een wintereditie van Tomorrowland zal plaatsvinden. Alpe d’Huez werd in 2017 verkozen tot beste skigebied van Europa en dat is niet voor niets: het gebied belooft 300 zonnige dagen per jaar. De perfecte locatie voor een festival dus. Bekijk de aankondiging van Tomorrowland Winter in de video hieronder.

Tomorrowland Winter – Alpe d’Huez 2019

Découvrez Tomorrowland dans un environnement totalement nouveau et pendant la saison la plus magique de l’année … l’Hiver. Explorez les magnifiques montagnes et le village de l’Alpe d’Huez, où seuls les visiteurs de Tomorrowland auront accès… 9 – 16 mars 2019 https://www.tomorrowland.com/fr/winter/bienvenue

Nieuwe skipistes voor de durfallen

Nieuwe skipistes hebben hun intrede gedaan in de Franse Alpen, waaronder een zwarte piste in Val Thorens. Is pijlsnel van de berg denderen niet genoeg om jouw adrenalinepeil op niveau te houden? Pak de hoogste deathride ter wereld, stap in een bobslee of bezoek de wondere wereld in het meer van Tignes tijdens een ijsduik. De Alpen bieden zoveel meer dan hagelwitte pistes.

Relaxen? Ook dat doe je in de Franse Alpen

Niet iedereen voelt zich thuis onder het ijs of hoog in de lucht. Is een sauna of een spa meer jouw ding? De Alpen zijn rijk  aan wellnesscentra. Zo vind je in Courchevel het grootste waterparadijs van Europa, waar je kunt opwarmen in onder andere een surfgolfslagbad, spa’s en sauna’s. Wil je het iets specialer aanpakken, doe dan een yogasessie in de bergen of bezoek een Noors bad in Chartreuse. Voor meer welnesstips klik je hier.

Je vindt de Franse keuken ook in de Alpen

Dat je in Parijs heerlijk kunt eten, is geen geheim. De Franse keuken vind je ook gewoon hoog in de bergen. Dineer in stijl op drieduizend kilometer hoogte met een panoramisch uitzicht bij Le Panoramic. Fijn en klein kan ook gewoon: in het restaurant l’Antigel eet je in een houten Chalet, bij knapperend haardvuur. Meer culinaire hoogtepunten (letterlijk) in de Franse Alpen vind je hier.

Toegankelijk voor elk budget

Een skivakantie lijkt in de regel een hoog kostenplaatje op te leveren. Ja, het kost geld, maar je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Zo bieden de Franse Alpen overnachtingen voor ieder budget. Van chalets tot appartementen en bed & breakfasts. De Franse Alpen zijn voor iedereen. Geniet!

In samenwerking met France.fr.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom wintersport in de Franse Alpen de ultieme vakantie is
Sluiten