Met deze winterjassen loop jij er stijlvol bij deze winter

Voordat je gaat klagen over de kou van de winter en over de sneeuw die na drie uur is veranderend in een gore drab – wat is drab trouwens voor goor woord?! – denk eens aan het volgende. De winter is hét seizoen waarin je wat kleding betreft eens flink kan uitpakken. Je moet jezelf natuurlijk wel goed, komt ‘ie, inpakken! Haha! Lekker man!

Tuurlijk, je kan het houden bij die ene winterjas. Moet jij weten. Maar waarom zou je dat doen, er is zoveel keus. Voor diegenen met een beetje meer kleermakerswijsheid, is het goed om op tijd te beginnen met de winterjassen zoektocht en je keuze te maken uit de overvloed aan bovenkleding van dit seizoen.

Een lijst vol met winterjassen

Dit is precies de reden waarom we een lijst hebben opgesteld met acht must-have winterjassen. Deze veelzijdige jassen bieden een uitgebalanceerde mix van klassiek en stijl en beschermen je tegen de winterse barre kou.

Check Overcoat

Heritage-ontwerpen – meer specifiek: ruiten – zijn al een aantal seizoenen populair. Van broeken en schoenen tot kleding en breisels. Het is echter op bovenkleding dat dergelijke motieven het meeste effect hebben op hun drager. De geruite winterjas is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je niet snel verveelt bent van je aankoop. Het is ook een geweldige manier om subtiel kleur in je garderobe op te nemen. Je kunt het natuurlijk ook monochroom houden met een zwarte en grijze ruit die in principe alles goed aankan.

winterjassen

Deze koop je bij Paul Smith.

Puffer

Tenzij je het instinct van een holbewoner hebt overgenomen en in winterslaap bent, zul je niet hebben gemist hebben dat technische donsjacks de laatste tijd een dingetje zijn geworden in de herenmode. Het pufferjack is nu echt een bonafide streetwear-noodzaak. De innovatie in technische jassen betekent dat een puffer kan worden gedragen zoals elke andere jas zou zijn. Perfect voor over een pak op een doordeweekse dag of met een gebreide knit en laarzen met een spijkerbroek in het weekend.

winterjassen puffer

Trench Coat

De meeste winterjassen danken hun leven aan het leger en dat geld niet anders dan voor de trenchcoat. Even tijdloos als stijlvol, is het ontwerp nauwelijks veranderd sinds de uitvinding tijdens de Eerste Wereldoorlog. Waterdicht, over de volledige lengte, biedt deze speciale regenjas vorm en functie. Naast een gezonde dosis ouderwetse mannelijkheid dankzij de opwaarts gerichte revers, die het uiterlijk van bredere schouders geeft.

trenchcoat

Winter Bomber

Ben je nou van mening dat knielange overjassen alleen in spionagefilms thuishoren, zijn er tal van alternatieven. De bomber is de go-to-short-stijl geworden. Er is een enorme variëteit van deze in alle herencollecties te vinden. Als het gaat om de koudere maanden, stuur dan de dunnere piloot-achtige versies op verlof en neem in hun plaats hoogwaardige stoffen zoals wol, moleskin of vilt om de wind buiten te houden.

bomber

Technical Parka

Een favoriet in de jaren zestig en de afgelopen seizoenen nieuw leven ingeblazen. Verdiend daarom zijn plaats als een van de meest veelzijdige winterjassen. Een met bont gevoerde capuchon biedt dat beetje luxe dat het compatibel maakt met een pak, maar de parka hier onder doet net zo lekker mee gecombineerd met een spijkerbroek, stoere boots en een goede trui.

parka

Peacoat

De double-breasted peacoat is niets minder dan een smart-casual beest. Simpel gezegd, het is een van die jassen die je kunt omdoen en er direct beter ziet. Of je hem nu draagt met een spijkerbroek en Chelsea-laarzen of een op maat gemaakte broek en sneakers; je bent helemaal het mannetje. Onderstaande pik je op bij Scotch & Soda.

peacoat

Textured Coat

Wanneer de winter in alle ernst toeslaat, zou je het liefst in een jas rondlopen die meer op een kleed lijkt. Gelukkig hebben ontwerpers de boodschap gekregen en dit jaar kun je je wikkelen in gestructureerde ontwerpen gemaakt van kasjmier en corduroy, evenals het beproefde wol en visgraat. Als je niet wilt opvallen met gedurfde patronen of kleuren, kies er dan voor om jezelf deze jas aan te smeren om het stijlvol koud te hebben.

textured coat

Shearling Jacket

Deze schapenjas is in de loop der jaren door generaties stijlvolle mannen gewaardeerd en is een van de warmste en meest luxueuze winterjasstoffen. Waarschijnlijk zal je een paar weken zuinig aan moeten doen om je er een te veroorloven, maar er is geen tekort aan beschikbare opties en in alle denkbare stijlen.

shearling jacket

Nog meer winterse kledingtips nodig? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Met deze winterjassen loop jij er stijlvol bij deze winter
Sluiten