Winter essential: de overcoat

Wij snappen dat je aan elk item wat je draagt aandacht besteedt. Good job. Maar aangezien de jas op de ladder van zichtbaarheid toch wel ferm bovenaan staat, mag hier best een tikje meer over nagedacht worden. Daarom inspireren wij jou graag met vier overcoats voor verschillende gelegenheden die je zonder pardoes in je collectie kan opnemen.

Weekend coat

De werkweek zit er op en je kunt de teugels een beetje laten vieren, maar uiteraard niet op het gebied van stijl. Voor de weekenddagen is een coat die je zowel formeel als casual kunt dragen je beste vriend. Een van de slimste aankopen is hierbij een overcoat met een camel kleur. Voordeel van camel is dat je het perfect kunt combineren met de basics. Blauwe sweat eronder? Check. Grijs pak? Camel is je guy. Daarnaast gaat deze coat nooit uit de mode, dus je zit safe.

Je jas als finishing touch

Formal coat

Niets zo zonde als een mismatch. Je hebt geïnvesteerd in een kwalitatief mooi pak, de jas erover mag dan ook niet achterblijven. De kleur to go hier is ongetwijfeld grijs. Het matcht met alle kleuren die je eronder draagt en geeft jou zo de beste aankomst op dat zakendiner. Zorg ervoor dat de overcoat langer is dan het jasje van je pak.

Statement coat

Met deze coat ga jij een statement maken. En no worries, dat mag. Deze coat ga je niet elke dragen, maar wel met heel veel trots de keren dat de gelegenheid het toestaat. Je kunt met deze jas gaan voor een opvallend patroon of een meer gewaagde kleur.

Travel coat

Mocht je iemand zijn die altijd onderweg is, dan is een lightweight jacket een uitkomst. Gemaakt van het juiste materiaal maakt het de jacket zowel water- als winddicht en uiteraard gaat dit niet ten koste van je stijl. En omdat hij zo licht en dun van stof is, kun je hem makkelijk meenemen in een koffer of trolley. Misschien niet de warmste optie van de vier, maar met warme onderkleding kom jij goed gekleed de winter door.

Reageer op artikel:
Winter essential: de overcoat
Sluiten