Life

Winston Churchill mocht tijdens de drooglegging drinken ‘op doktersadvies’

You sly old fox, you!

Een vrij bizarre doktersverklaring is opgedoken en niet zomaar één: die van de huisarts van Winston Churchill, waarin wordt verklaard dat de voormalige Prime Minister van het Verenigd Koninkrijk mocht drinken in de VS, ondanks de drooglegging.

Ten tijde van de prohibition van 1920 tot 1933 was het in Amerika verboden om alcohol te produceren en te verkopen. Winston Churchill, die bekend stond als liefhebber van een glaasje, vond dat maar niets. Hij maakte van een nood een deugd, de sly old fox.

Tijdens een bezoek aan New York maakte hij de typisch Engelse fout door de verkeerde kant op te kijken tijdens het oversteken. Hij werd aangereden door een auto en liep pittige verwondingen op aan zijn hoofd en ribben. Gelukkig kon hij behandeld worden en hield hij geen schade over aan het ongeluk. Sterker nog: hij gebruikte het in zijn voordeel. Op het Internet is nu een brief van Churchill’s huisarts opgedoken waarin vermeld staat dat ‘Churchill alcohol nodig heeft, vooral tijdens zijn maaltijden.’

Het doktersbriefje van Winston Churchill

Is dit verhaal waar? Hoewel de bovenstaande brief het hele Internet overgaat, is er niet direct een betrouwbare bron die het verhaal kan verifiëren. Het lijkt echter wel aannemelijk, vooral vanwege het feit dat het Smithsonian het bestaan van dergelijke brieven tijdens de drooglegging onderschrijft.

21-04-2017 - Redactie