Will Smith vertelt waarom hij de rol van Neo in The Matrix afwees

Will Smith heeft in zijn, inmiddels al best lange, carrière in behoorlijk wat films gespeeld. Daar zaten wel wat missers tussen, maar over het algemeen is de acteur een garantie voor vermakelijke tot uitstekend films. Denk aan Ali, The Pursuit of Happiness, Men in Black, Bad Boys en nog wel een aantal. Toch had daar nog een andere briljante film tussen kunnen staan, namelijk The Matrix.

Zeg je The Matrix, dan zeg je Keanu Reeves. Het is dan ook moeilijk om voor te stellen dat een andere acteur deze iconische rol zal vertolken. Hij deed dit fantastisch en maakte de film nog beter dan hij al was. Toch gingen The Wachowski’s eerst met Will Smith in gesprek voor deze rol. We hadden dus zo een hele andere Neo kunnen krijgen.

Will Smith in The Matrix

Dat zou ook gevolgen hebben gehad voor de rest van de cast. Laurence Fishburne had bijvoorbeeld niet de rol van Morpheus gekregen. Die was in dat geval voor Val Kilmer geweest. Kun je het je voorstellen? Will Smith als Neo en een blanke Morpheus? Gelukkig ging dat plan niet door en je zou denken dat Will Smith daar achteraf spijt van zou hebben, maar dat is niet het geval.

Why I Turned Down The Matrix | STORYTIME

It’s been gossiped about in Hollywood for years, but this is the true story behind why Will Smith turned down the role of Neo in The Matrix.

De succesvolle acteur is er niet trots op dat hij de rol van Neo heeft afgewezen, maar hij is achteraf wel blij dat hij deze keuze gemaakt heeft. Dat hij de rol afsloeg is trouwens niet eens zo heel vreemd. Als je het hele verhaal hoort, begrijp je meteen waarom hij juist deze beslissing nam. Dat verhaal vertelde hij onlangs zelf voor de camera’s en gooide vervolgens onderstaande video op Youtube.

Bad Boys 3

Uiteindelijk moeten we Will Smith dus gewoon dankbaar zijn dat hij de rol van Neo aan zich voorbij heeft laten gaan. Hij past veel beter in Bad Boys en laat daar toevallig een derde deel van komen. Onlangs verschenen de eerst beelden en die vind je hier.

Maxim

Reageer op artikel:
Will Smith vertelt waarom hij de rol van Neo in The Matrix afwees
Sluiten