Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 11 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Daar is ’ie dan: Will Smith als Geest in de de eerst Aladdin trailer van Disney

Het is blijkbaar hip om Disney klassiekers in een nieuws jasje te steken. De live-action trend werd in de afgelopen jaren ingezet en gaat in 2019 haar voorlopige hoogtepunt bereiken. Dumbo, The Lion King, Lady and the Tramp en Aladdin gaan in de komende twaalf maanden een live-action remake krijgen. Van die laatste verscheen afgelopen weekend de eerste trailer. Daarin zien we natuurlijk de gelijknamige held van het verhaal, maar ook de door Will Smith gespeelde Geest.

Het getekende origineel verscheen in 1994. Hierin was het aan Robin Williams om de blauwe geest tot leven te laten komen. Dat deed hij op briljante wijze en legde zo de lat behoorlijk hoog voor een eventuele opvolger. Nu, 26 jaar later, is er dan eindelijk een opvolger in aankomst en Disney investeert dan ook in een grote naam. Niemand minder dan Will Smith heeft de schier onmogelijke taak gekregen om Robin Williams te evenaren.

Will Smith als blauwe Geest

Toen de eerste beelden verschenen, stond Will Smith in ieder geval al met 1-0 achter. Mensen waren niet direct enthousiast toen de eerste poster naar buiten kwam. Het was niet de geest waar we allemaal mee opgegroeid zijn. Nu zijn er dan eindelijk bewegende beelden, al is het maar de vraag of deze de twijfel bij de Disney-fans gaan wegnemen.

Meer hiphop, minder imitaties

In de eerste trailer zien we vooral sfeervolle en kleurrijke beelden met daarin Mena Massoud als Aladdin, Naomi Scott als Jasmine en Marwan Kenzari als Jafar. Vlak voor het einde zien we dan toch Geest uit zijn lamp komen, maar het is de vraag of deze korte scène de fans kan overtuigen.

Aladdin Special Look (2019) | Movieclips Trailers

Check out the official Aladdin Trailer starring Will Smith! Let us know what you think in the comments below. ► Buy Tickets to Aladdin: https://www.fandango.com/aladdin-2019-214978/movie-overview?cmp=MCYT_YouTube_Desc US Release Date: May 24, 2019 Starring: Billy Magnussen, Will Smith, Naomi Scott Directed By: Guy Ritchie Synopsis: A live-action retelling of the 1992 Disney film of the same name.

Uit interviews is ook al gebleken dat de door Will Smith gespeelde Geest behoorlijk anders gaat zijn dan die van Robin Williams uit het origineel. Meer hiphop en minder imitaties. Logisch gezien de hedendaags trend, maar het is nog maar de vraag of de die-hard Disney fans dit ook kunnen waarderen. Afwachten dus.

Releasedatum Aladdin en andere Disney re-makes

Voordat het zover is krijgen we eerst nog de Dumbo re-make van Tim Burton. Deze verschijnt op 29 maart. Een kleine twee maanden later draait Aladdin in de bioscoop en in de zomer verschijnt The Lion King. In oktober is Lady and the Tramp de vierde en laatste live-action Disney-film van 2019.

We zijn dus nog niet helemaal overtuigd van Will Smith als Geest. Gelukkig keert hij ook terug in een film die perfect bij hem past, namelijk Bad Boys 3. Hier vind je de eerste beelden van deze actieknaller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Complex

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Daar is ’ie dan: Will Smith als Geest in de de eerst Aladdin trailer van Disney
Sluiten