Zo werd Will Smith mede dankzij de belastingdienst ‘The Fresh Prince of Bel-Air’

Will Smith is zonder twijfel één van de grootste en meest succesvolle acteurs van de laatste jaren. Al die roem heeft hij vooral te danken aan The Fresh Prince of Bel-Air. De hitserie was een springplank die leidde tot een mooie carrière, maar weinig mensen kennen het verhaal achter hoe Will aan deze rol is gekomen.

Rapper Will Smith gaat acteren

Na een succesvol album, met hits als ‘Girlz Ain’t Nothing But Trouble’ groeiden de bomen de hemel in voor Will Smith. Zijn vermogen slinkte met de dag en nadat zijn tweede album in samenwerking met jazzy Jeff een grote flop werd. Tot overmaat van ramp kwam de belastingdienst ook even om de hoek kijken. Of mijnheer Smith even een paar centen op tafel kon leggen. Dat ging dus niet, dus moest er iets gebeuren.

Eindbaas Will Smith zet zijn zoon op briljante wijze voor schut

Arsenio Hall Show

Na een kort maar krachtig optreden bij Arsenio Hall (die van Coming to America met Eddie Murphy) ging het balletje rollen. Will Smith werd in contact gebracht met Quincy Jones (Q voor vrienden) en binnen tien minuten deed Will Smith auditie voor de nieuwe serie.

Schuld: 2.8 miljoen dollar

De belastingschuld van maar liefst 2.8 miljoen dollar kon geheel betaald worden door de gages die Will Smith ontving voor zijn acteerprestaties. Strikt genomen kun je dus stellen dat de belastingdienst hem aan een nieuwe carrière heeft geholpen. Zonder zijn schuld had hij misschien nooit de rol op zich genomen en was hij wellicht nog steeds die vrolijke rapper van weleer. Nu is Will Smith een van de meest gevraagde en best betaalde acteurs van Hollywood. Een mooi succesverhaal dat hij zelf het beste kan vertellen.

Reageer op artikel:
Zo werd Will Smith mede dankzij de belastingdienst ‘The Fresh Prince of Bel-Air’
Sluiten