Wilfred Genee reageert op bizar VI-salaris: ‘Belachelijk’

In de zomer van 2018 vertrokken Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van RTL naar Veronica. Daar doen ze precies hetzelfde kunstje, maar dan onder een iets andere naam. In dat programma wordt ook nog wel eens gesproken over de transfer, en dan vooral wat het ze heeft opgeleverd. In hun eigen boek heeft het drietal inmiddels ook het exacte bedrag onthuld. Iets waar Wilfred Genee nu wel spijt van heeft.

700.000 euro. Dat is het bedrag dat Wilfred Genee per jaar krijgt om Johan Derksen en René van der Gijp enigszins in bedwang te houden. Een groot deel daarvan gaat natuurlijk naar de belastingdienst, maar dan blijft er nog een aanzienlijk bedrag over. Veel meer dan bij zijn vorige werkgever. RTL komt niet eens in de buurt bij dit bedrag. Dit is uiteindelijk ook een reden geweest om die partij te verlaten.

Het salaris van Wilfred Genee

In het boek Inside vertellen de drie mannen wat ze verdienen en over de onderhandelingen. Wilfred Genee probeerde namelijk eerst nog om er een betere deal uit te slepen bij RTL. De presentator gaf aan dat hij een salarisverhoging wilde hebben zodat hij op 450.000 euro per jaar zou komen. RTL kon niet verder gaan dan 390.000 euro en toen zag John de Mol zijn kans. De Talpa-baas kwam met een bod van 700.000 euro en dus was alles snel rond.

Een enorm bedrag waar Wilfred Genee, zeker nu, erg blij mee is: “In tijden als deze, met corona enzo, moet je gewoon dankbaar zijn dat je dat verdient. Het is ook een belachelijk salaris, dat geef ik eerlijk toe, maar als dat voor je betaald wordt, is het wel heel mooi dat je dat kunt ontvangen.” Dit liet hij weten in gesprek met BNR Nieuwsradio, maar hij heeft er ook last van.

Het gaat bij Veronica Inside ook over de salarissen van anderen:

Nu zijn salaris bekend is, komt hij het bedrag overal in de media tegen. Genee laat in hetzelfde gesprek weten dat hij zich daar regelmatig ongemakkelijk bij voelt. De riante salarissen kwamen in andere programma’s regelmatig ter sprake, maar ook aan hun eigen tafel: “Dat mannen (Derksen en René) en plein public over hun salarissen aan het discussiëren zijn, weet je wel.” Ook dat had volgens Genee wat ongemakkelijks.

“Dat salaris heb ik niet bedacht”

Wilfred Genee lijkt zich enigszins te schamen voor het enorme bedrag dat hij verdient. “Ik heb het niet bedacht, hè, voor de duidelijkheid? Dat salaris heb ik niet bedacht,” aldus Genee tegenover BNR Nieuwsradio. Het ongemak is te begrijpen, maar niet nodig. Niemand zou een jaarsalaris van 700.000 euro afwijzen. Zeker niet als het is voor iets wat je leuk vindt.

Wilfred Genee verdient ver boven het gemiddelde, maar hoe zit dat met jou? Je leest het hier.

Reageer op artikel:
Wilfred Genee reageert op bizar VI-salaris: ‘Belachelijk’
Sluiten