Redactie
Redactie Food & Drinks 2 feb 2016

Wie ben jij als je gedronken hebt?

Aan een universiteit wordt niet alleen droog een saai onderzoek verricht. Onderzoekers van de University of Missouri-Columbia kregen de nobele taak om uit te zoeken hoeveel dronken persoonlijkheden er nu zijn. Iedereen weet dat-ie onder invloed van alcohol een ander persoon is. Hetzij een slap aftreksel van zichzelf, hetzij een verbeterde versie of gewoon een clown. Na onderzoek is gebleken dat je mensen in vier categorieën in kunt delen. In welke van deze vier prachtig genaamde categorieën val jij?

De Nutty Professor

[Foto: Nicola Dracaulis]

De Nutty Professor is de man wiens zelfvertrouwen een enorme boost krijgt na de juiste hoeveelheid alcohol. Die normaal zo rustige, misschien wel ietwat timide kerel, ontpopt zich ineens tot een geweldige moppentapper, danskoning of regelrechte Don Juan. Nutty Professors worden dus gekenmerkt door een onderdrukt gedeelte van hun karakter dat ineens in volle wasdom naar boven komt. Tijdelijk, helaas.

Mary Poppins

Wonderwel zijn er mensen die na het nuttige van een flinke hoeveelheid alcohol fantastisch (b)lijken te functioneren. Ze veranderen niet echt, maar worden hooguit een uitvergrote versie van henzelf. Ze kunnen gewoon nog een gesprek voeren of een complimentje uitdelen en je zult hen nooit betrappen op vreemde escapades. Hoe veel ze ook drinken, ze lijken altijd de controle te kunnen houden.

Mr. Hyde

Mr. Hyde is de benevelde man die je niet wilt zijn. En ook niet in je buurt wilt hebben, overigens. Dit zijn die onplezierige verrassingen die nasty uit de hoek kunnen komen. Ze zijn normaal gesproken rustig en vriendelijk maar kunnen zonder waarschuwing veranderen in scheldende beesten of ruziezoekende herriebakken. Ben jij een Mr. Hyde, dan ben jij die kerel die het risico loopt op een blauw oog of een nachtje cel en die zich de volgende ochtend afvraagt hoe het in godsnaam zo ver heeft kunnen komen.

Ernest Hemingway

Waar het IQ van anderen met elke slok met vijf punten lijkt te dalen, wordt de Ernest Hemingway intelligenter naarmate de avond vordert. Waar komen ineens die wetenschappelijke feitjes vandaan? Waarom mijmert hij al een half uur door over het heelal en waarom heeft hij in hemelsnaam nog de drang om een politieke discussie aan te gaan (en te winnen)? De Ernest Hemingways zijn de wonderkinderen van de kroeg. Want ze zijn potdomme nog welbespraakt en charmant ook.

Er moet wel worden gezegd dat het testpanel (bestaande uit 364 proefpersonen) dat zorgde voor de resultaten niet onder invloed was tijdens de test. Er werd hen gevraagd hoe zij henzelf zien in beschonken toestand, gebaseerd op eigen ervaring en wat anderen over hen zeggen. Daarom mag je met name bij de Mary Poppins en Ernest Hemingway vraagtekens zetten, want dit kan natuurlijk wishful thinking zijn. Desalniettemin kun je met grote zekerheid concluderen dat deze karakters een goed beeld van de werkelijkheid schetsen, aangezien de personen zonder uitzondering onderverdeeld konden worden in één van de vier categorieën.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Wie ben jij als je gedronken hebt?
Sluiten