Redactie
Redactie Clothing 7 jun 2017

Zo kun je een white denim broek combineren tijdens zomerse dagen

Tijdens lente en zomer dagen is er eigenlijk maar één lange broek die écht goed tot z’n recht komt: de white denim. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de pro’s.

The Nighthawk

Een lichte topcoat in combinatie met een wit overhemd (zonder kraag) en een paar loafers zonder sokken en je bent klaar om te gaan. Simpel doch elegant. Een rauw randje geef je aan de jeans door de onderkant af te knippen, maar we durven te wedden dat je een soortgelijke variant kunt aanschaffen die niet tot aan je knieën weg rafelt.

The Rockstar

Een (vintage) leren jas in combinatie met een simpel wit T-shirt en chelsea boots om het plaatje af te maken. Die hoed kun je achterwegen laten als dat niet echt je ding is. Wees niet bang om je enkels te tonen, je mag er best luchtig uitzien tijdens warme dagen.

The Sartorialist

Een blauwe blazer, lichtblauw overhemd en suede loafers voor een stijlvol voorkomen tijdens een zomers diner in de tuin. Wat ons betreft koop je wel een jeans zonder gaten. Vlekken zijn daarentegen onvermijdelijk bij white denim. Bleekmiddel is het antwoord, hoewel een denim broek best wat karakter mag ontwikkelen.

The Italiano

Lavender jasje, bovenste twee knoopjes van je overhemd open en statement loafers, oftewel: een slicke en opvallende uitstraling. Voor deze outfit is Italiaanse charme wel vereist, anders kom je op z’n Hollands gezegd vooral over als een gladjakker. Het voordeel van een witte spijkerbroek is het feit dat je makkelijk kunt combineren met andere kleuren. Vrijwel alle kleuren pakken goed uit, hoewel onze voorkeur uitgaat naar de subtielere varianten.

The Minimalist

Less is more. Een simpel jasje in combinatie met een grijs shirt en zwarte instappers. Voilà; je bent klaar om stijlvol samen te komen met vrienden. Pro-tip: kies voor een slanke jeans (niet skinny) en vouw de pijp aan de onderkant om of kort ‘m in naar de juiste lengte (inclusief ruimte om je enkels te laten shinen). Met deze variant van de witte spijkerbroek zit je altijd goed.

The Agent

Een informeel jasje, een dunne coltrui en boots. Dit alles in passende aardekleuren en je bent klaar om elke show te stelen. De coltrui bestaat bij voorkeur uit een dunne stof en heeft een neutrale kleur. Het jasje kun je weglaten indien het te warm wordt.

Killer Crossover

De klassieker: een licht jasje boven een denim overhemd en loafers. Simpel, elegant en het bewijs dat denim en white denim prima samen kunnen.

Reageer op artikel:
Zo kun je een white denim broek combineren tijdens zomerse dagen
Sluiten