Deze twee bijzondere whisky’s gaan dit weekend een bizar record verbreken

Eerder deze week vertelden we je dat je snel moet gaan investeren in Japanse whisky, maar ook het origineel uit Schotland kan flink in waarde stijgen. Vooral het destillaat van Macallan is zeer in trek. De befaamde whisky is zelfs zo populair dat dit weekend twee flessen voor een recordbedrag onder de hamer gaan.

Dit zijn geen gewone whisky’s. We hebben namelijk te maken met twee bijzondere flessen die inmiddels al zestig jaar oud zijn. Op dit moment bestaan er nog maar vierentwintig flessen van deze soort. De schaarste zorgt ervoor dat de prijs flink omhoog schiet. De verwachting is zelfs dat dit weekend het record van 509.564 dollar uit de boeken zal gaan.

Duurste whisky ooit

De verwacht opbrengst van de twee flessen Macallan is namelijk respectievelijk 495.000 en 537.000 dollar. Als deze bedragen ook daadwerkelijk geboden gaan worden, zou het huidige record uit 2014 sneuvelen. Wil je meer weten over deze twee bijzondere whisky’s of heb je zo veel geld aan bitcoin verdiend dat je een bod wilt uitbrengen? Klik dan hier.

Vergeet Bitcoin! Je kunt net zo goed investeren in deze Japanse whisky

Deze bizarre prijs heeft natuurlijk vooral te maken met de inhoud van beide flessen, maar ook met het etiket. Deze zijn namelijk ontworpen door twee grootheden uit de Pop Art: Peter Blake en Valerio Adami. Vooral eerst genoemde is een bekende naam. Zo is hij ook medeverantwoordelijk voor de cover van het welbekende Beatles album: Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club band.

Goedkopere alternatieven

Waarschijnlijk valt deze whisky toch net buiten je budget, maar ook voor minder kun je prachtige whisky’s vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige single malts uit Schotland of van deze tongstrelende whisky’s uit Japan? Heb je wat te vieren en zoek je echt iets bijzonders? Probeer dan deze prachtige en prijswinnende whisky’s. Ze vielen allemaal in de prijzen tijdens de World Whiskies Awards eerder dit jaar en kosten nog geen 65 euro.

Reageer op artikel:
Deze twee bijzondere whisky’s gaan dit weekend een bizar record verbreken
Sluiten