Pim Jansen
Pim Jansen Life 19 juli 2019

Onbeperkt whisky proeven tijdens het Whisky Tasting Festival in Utrecht

Voor liefhebbers van whisky wordt 2019 een goed jaartje. Naast de vele nieuwe soorten whisky die worden geïntroduceerd, zijn er ook diverse festivals voor de echte levensgenieter die graag een goede whisky proeft. Een van onze favoriete festival is het Whisky Tasting Festival in Utrecht, dat plaatsvindt op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Het is de gelegenheid om kennis te maken met honderden whisky’s, gin, rum en jenever.

Whisky Tasting Festival

Vorig jaar wisten whiskyliefhebbers de weg te vinden naar het Whisky Tasting Festival en dit jaar zal dat niet anders zijn. De populariteit van het festival zorgde voor een behoorlijke toeloop, waardoor de toegangskaarten extreem snel uitverkocht waren. Om dit jaar iedereen in staat te stellen optimaal te kunnen genieten van al het moois is er voor het eerst gekozen voor een tweedaags evenement. Het duurt nog even, maar het is de moeite waard om de data alvast te noteren: zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Twee dagen lang honderden soorten whisky proeven

Op het Whisky Tasting Festival kun je kennis maken met honderden whisky’s. Die kun je allemaal proeven, waarmee we niet willen zeggen dat je dat ook daadwerkelijk moet doen. Is whisky niet echt je ding, dan nog is het een interessante gelegenheid om naartoe te gaan. Je kunt er namelijk ook diverse gin-, rum- en jeneversoorten proeven. Goede tip: kom met het openbaar vervoer of laat je rijden. Met zoveel verschillende whisky’s is de verleiding natuurlijk wel erg groot om je favoriete whisky te vinden.

whisky proeven, whisky tasting festival, utrecht

Tijdens het Whisky Tasting Festival kun je op een goed georganiseerde manier kennis maken met de verschillende whisky’s op deze wereld. Er worden diverse tours georganiseerd, zodat je jouw favoriete whisky kunt ontdekken. Elke tour heeft een geheel eigen thema. Zo kun je kiezen uit whisky, bourbon, rum of gin.

Niet alleen whisky proeven, maar ook lekker eten

Een whisky festival als het Whisky Tasting Festival in Utrecht betekent natuurlijk veel whisky proeven. Dat is leuk, maar een bodempje is geen overbodige luxe. Gelukkig heeft de organisatie daaraan gedacht. Zo kun je deelnemen aan een shared dining diner, bestaande uit vier gangen.

Net al tijdens de voorgaande jaren, vindt het festival ook nu weer plaats bij restaurant LEEN in Utrecht. Voor het festival zijn verschillende soorten tickets te koop.

Reageer op artikel:
Onbeperkt whisky proeven tijdens het Whisky Tasting Festival in Utrecht
Sluiten