Een droom voor je smaakpapillen: deze 72 jaar oude whisky van The Macallan

Vraag aan de gemiddelde whiskeyliefhebber wat zijn drie favoriete whiskies zijn en de kans is groot dat Macallan in dat rijtje staat. Een whiskey met body waar je de grondtonen en het rijpingsproces in terug proeft. Dit is geen whisky om zo maar even te drinken tijdens het stappen. De whisky van Macallan is met veel liefde gemaakt en zo moet je het dus ook behandelen.

Whisky van The Macallan: Puur genot en vakmanschap

Een goede Macallan staat garant voor genot en waarschijnlijk heb het al eens het genoegen gehad om deze drank te mogen drinken. Veelal zal dat dan een twaalf jaar oud exemplaar zijn geweest of misschien een vijftienjarige. De kenner proeft het verschil. Als je dan de mogelijkheid zou hebben om een 72 jaar oude Macallan te proeven dan is dat een meer dan bijzondere ervaring.

Na een rijping van 72 jaar zie je aan de lichte kleuring dat je hier te maken hebt met een bijzondere whiskey. Het ongeoefende oog zou de kleur evengoed kunnen verwarren met een leuke witte wijn. Schijn bedriegt. Het draagt ​​een prachtige balans van sterke, zoete eiken met de veenachtige tinten die het verfijnde karakter van deze drank vormgeven.

Aan het woord is Nick Savage, de Macallan Master Distiller” “De whiskey zorgt voor verrassing na verrassing, de fruitaroma’s volgen opvallende hints van turf, helemaal tot aan de achterkant van de mond, waar het wordt afgewerkt met een aanhoudende hint van rijk fruit en eikenhout. Hoewel het in alle aspecten delicaat is, biedt het een intense ervaring die de indrukwekkende geschiedenis van The Macallan weerspiegelt.”

Lalique kristallen karaf

De whisky wordt geleverd in een prachtige Lalique kristallen karaf en kan bewaard worden in een handgemaakt houten kist, ontworpen door Burgess Studio. De vormgeving van de kiust is geïnspireerd op de nieuwe, al even indrukwekkende distilleerderij.

Het aanschaffen van deze 72 jaar oude dame is helaas weggelegd voor een enkeling. Een fles zal een prijskaartje gaan krijgen van zo’n 55.000 euro. Wil je toch één van de gelukkigen zijn, plunder dan je bankrekening rond augustus. Pas dan zal deze whiskey op de markt komen. Mocht je denken “weet je wat, ik rij even langs de Gall & Gall dan zal dat weinig opleveren. De Whiskey wordt namelijk alleen verkocht op een aantal unieke locaties.

Reageer op artikel:
Een droom voor je smaakpapillen: deze 72 jaar oude whisky van The Macallan
Sluiten