Redactie
Redactie Food & Drinks 27 november 2017

Beter versieren? Drink dan whisky of gin in plaats van bier of wijn

Je denkt misschien dat je sexyer bent met alcohol op, maar dat is slechts een illusie. Alhoewel: wetenschappers menen nu dat je sexappeal door het drinken van sterke drank zoals whisky of gin wel degelijk toeneemt, voor je eigen gevoel althans.

BMJ Open deed onderzoek naar de gevolgen van het drinken van alcohol op je sex appeal. De ene alcoholische drank blijkt de andere niet te zijn. Wil jij indruk maken op die fraaie dame aan de bar, dan kun je überhaupt het beste niet te veel drinken, da’s een gegeven. Maar heb je een klein beetje extra game nodig, dan doe je er verstandig aan om bier en wijn links te laten liggen en te gaan voor sterkere gedistilleerde dranken als whisky en gin.

Waarom whisky of gin?

In het kader van het onderzoek vroeg BMJ Open 30.000 mensen in de leeftijd van 18-34 in 21 landen in hoeverre zij zich sexy voelden na het drinken van alcohol. Bier- en wijndrinkers voelen wel het een en ander, maar sexy maakt daar doorgaans geen onderdeel van uit. Zij die sterkere drank nuttigden, hadden die ervaring echter wél. Van de spirit drinkers geeft bijna 43% aan zich sexyer te voelen door het drinken van de drank. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat de dames jou ook ineens aantrekkelijker vinden, maar zelfvertrouwen is een essentieel onderdeel van een geslaagde versierpoging. Just don’t overdo it.

Reageer op artikel:
Beter versieren? Drink dan whisky of gin in plaats van bier of wijn
Sluiten