Redactie
Redactie Netflix 13 jun 2019

Nieuwe aangrijpende en waargebeurde Netflix serie breekt kijkcijferrecord

Lange tijd wilde Netflix geheim houden hoe goed hun series en films werden bekeken. De cijfers hielden ze gewoon lekker voor zichzelf, maar daar begint verandering in te komen. De cijfers achter succesverhalen worden steeds vaker openbaar gemaakt en zo nu en dan onthult de streamingdienst zelfs top 10 lijstjes met de best bekeken titels. Die lijn blijven ze doortrekken, want Netflix maakte deze week bekend dat ook When The See Us goed presteert.

“Goed” is eigenlijk een understatement, want in een tweet maakte Netflix bekend dat When They See Us in Amerika een record gebroken heeft. Sinds de aangrijpende serie verschenen is (op 31 mei), staat hij iedere dag bovenaan de kijkcijferlijst. Hoe hoog die kijkcijfers precies zijn, maakt Netflix niet bekend. Zonde, maar dat maakt de prestatie natuurlijk niet minder indrukwekkend. De concurrentie is zeker niet mals, dus dat deze Netflix Original al zo lang bovenaan staat, zegt wel wat.

Netflix US on Twitter

When They See Us has been the most-watched series on Netflix in the US every day since it premiered on May 31

Netflix en kijkcijfers

Toch is er ook kritiek op de streamingdienst dat ze deze werkwijze hanteren. Er worden alleen cijfers gedeeld wanneer het goed gaat. Zo kon de streamingdienst niet vaak genoeg roepen hoe goed Bird Box bekeken was. Niet veel later verscheen een ander groot project van Netflix (Triple Frontier), maar daar hoorden we niks over. Vielen de cijfers tegen? Of heeft deze het goed gedaan, maar is er gewoon besloten om niks naar buiten te brengen?

Het aangrijpende verhaal van When They See Us

Dit zullen we waarschijnlijk nooit gaan weten, maar wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat When They See Us absoluut het kijken waard is. De nieuwe Netflix Original vertelt het waargebeurde verhaal van vijf tieners die onterecht werden beschuldigd voor verkrachting. Behoorlijk heftig dus. Niet alleen voor de kijkers, maar ook voor de acteurs. Meerderen van hen hadden na afloop mentale hulp nodig. Dat zegt wel wat.

When They See Us | Official Trailer [HD] | Netflix

Based on a true story that gripped the country, When They See Us will chronicle the notorious case of five teenagers of color, labeled the Central Park Five, who were convicted of a rape they did not commit.

Het eerste seizoen van When They See Us staat nu op Netflix. Benieuwd wat er deze week verschenen is op de streamingdienst? Klik dan hier of luister hieronder naar onze podcast: Kijkvoer! Dan ben je meteen op de hoogte van wat er allemaal gebeurt op Netflix.

Variety

Reageer op artikel:
Nieuwe aangrijpende en waargebeurde Netflix serie breekt kijkcijferrecord
Sluiten