Noah Korevaar
Noah Korevaar Life 23 okt 2020

WhatsApp tackelt Zoom en Skype met langverwachte nieuwe feature

Binnenkort kun je eindelijk gaan (video)bellen met WhatsApp Web. Dat blijkt uit een nieuwe versie van WhatsApp Beta.

Als WhatsApp-gebruiker zijn de features van andere chatdiensten soms jaloersmakend. Maar ja, je gebruikt de chat-app die iedereen gebruikt. Je kunt immers moeilijk met jezelf chatten.

⭐️Check: WhatsApp als een pro: deze 7 tips en tricks zijn onmisbaar

WhatsApp Web

Je kunt WhatsApp niet op een tablet gebruiken, en WhatsApp blijft soms vrij beperkend. Facebook werkt er achter de schermen al aan dat je binnenkort niet continu een telefoonverbinding meer hoeft te hebben om WhatsApp Web te gebruiken, en daar komt nog een handige feature bij: bellen.

Je kunt al jaren op je telefoon WhatsApp gebruiken om te bellen. Ideaal: het is gratis, en je kunt direct degene bellen waarmee je aan het chatten bent. Al gaat dat in ons geval vaker per ongeluk dan expres. Maar goed.

Eindelijk bellen

Nu gaat het bedrijf Zoom en Messenger achterna, want je kunt binnenkort eindelijk gaan bellen via WhatsApp Web op je computer of laptop.

Handig als je bijvoorbeeld voor je werk de chatdienst gebruikt, of als je voornamelijk de chat-app op je laptop gebruikt.

Juich niet te vroeg

Juich echter niet te vroeg, want voorlopig is de feature nog in ontwikkeling. De helden van blog WABetaInfo houden nauwlettend WhatsApp Beta in de gaten, en testversie van de chat-app die je kunt proberen op je telefoon. Daarin test Facebook veranderingen, nieuwe features en andere toevoegingen.

In het geval van dit soort concreet nieuwe features is het altijd slechts een kwestie van tijd voordat ze naar de reguliere versie van WhatsApp komen. Oftewel, waar iedereen gebruik van maakt. Hoe lang dat nog gaat duren, is helaas een mysterie.

Dat kan van enige weken tot wel maanden zijn. Nog een kwestie van afwachten dus. Maar goed, dan heb je ook wat: je kunt namelijk dan ook via WhatsApp Web videobellen. Dat streept toch weer een aantal irritante gevallen weg waarin je Skype erbij moest pakken voorheen. Laat maar snel komen Facebook!

WhatsApp Web videobellen
(Video)bellen! (Afbeelding: WABetaInfo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfoWANT

Reageer op artikel:
WhatsApp tackelt Zoom en Skype met langverwachte nieuwe feature
Sluiten