WhatsApp werkt aan zelfvernietigende berichten voor gevoelige informatie

Wanneer je iemand gevoelige informatie stuurt, wil je natuurlijk niet dat deze in verkeerde handen valt. Gelukkig kun je binnen WhatsApp tegenwoordig berichten verwijderen, maar dan moet je niet vergeten om dat te doen. Voor iedereen die er zeker van wil zijn dat een berichtje uit de chatgeschiedenis verdwijnt, komt WhatsApp nu met een nieuwe functie die zelfvernietigende berichten mogelijk maakt.

Dit weten we dankzij WABetaInfo. Als er iets gebeurt bij WhatsApp, dan weten zij het. Zo ontdekten ze dus ook de nieuw “disappearing messages” functie in versie 2.19.275 van de Android versie van WhatsApp. Deze mogelijkheid dook op in de beta en maakt het dus mogelijk om tijdelijke berichten te sturen.

WhatsApp-berichten die vanzelf verdwijnen

Op dit moment is de functie nog behoorlijk simpel. Je kunt namelijk alleen nog maar kiezen tussen vijf seconde of een uur. Een middenweg is er nog niet, maar die zal ongetwijfeld snel volgen mocht de functie daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden. De WhatsApp “disappearing messages” werken overigens alleen in groepsgesprekken. Het is nog niet mogelijk om een zelfvernietigende berichten te versturen in een privé chat. Het is afwachten of dit alsnog toegevoegd gaat worden.

Verder is de WhatsApp functie heel eenvoudig om te gebruiken. Je schrijft een bericht, stelt de tijd in en verzendt ‘em. Vervolgens verschijnt het bericht met daarbij een timer die afloopt. Zodra de tijd om is, zal het bericht zichzelf verwijderen. Hoe de functie er uiteindelijk uit gaat zien, is nog afwachten. De “disappearing messages” functie zit nog in de ontwikkelings/testfase en zal dus nog wel aangepast worden.

Veiliger gevoelige informatie delen

Of deze WhatsApp functie ook daadwerkelijk gaat verschijnen, is natuurlijk nog maar afwachten. We kunnen dus ook nog niks zeggen over een eventuele datum waarop de functie uitgerold gaat worden. Laten we hopen dat dit wel gaat gebeuren, want deze toevoeging maakt het uitwisselen van gevoelige informatie een stuk gemakkelijk. Gelukkig kun je deze zeven handige functie al wel gebruiken.

WANT

Reageer op artikel:
WhatsApp werkt aan zelfvernietigende berichten voor gevoelige informatie
Sluiten