Pim Jansen
Pim Jansen Life 10 aug 2020

WhatsApp pakt eindelijk grote frustratie van iOS én Android gebruikers aan

Of je nu een telefoon hebt die op Android draait of gebruik maakt van een iPhone met iOS, we durven te wedden dat WhatsApp in ieder geval op je homescreen staat. De groene chatapp is op dit moment met afstand de meest populaire berichtendiensten. Toch is de app nog lang niet perfect. Vooral als je wil overstappen van Android naar iOS of andersom, loopt je tegen een groot minpunt aan.

Het is momenteel namelijk nog niet mogelijk om je gesprekken en foto’s mee te nemen. Wanneer je bij hetzelfde besturingssysteem blijft kan dit wel gewoon. Je maakt dan binnen WhatsApp een zogenaamde reservekopie (back-up) en opent deze vervolgens op je nieuwe smartphone. Zo simpel is het, maar dit werkt dus niet als je overstapt van Android naar iOS of andersom.

Het verschil tussen Android en iOS

Dit komt door de plek waar de reservekopie opgeslagen wordt. Gebruik je een iPhone met iOS? Dan wordt deze naar je iCloud gestuurd. Heb je een Samsung, OnePlus, Google Pixel of andere smartphone met Android? Dan wordt de reservekopie opgeslagen op Google Drive. Wanneer je overstapt naar een ander besturingssysteem kan WhatsApp dus niet meer bij deze back-up.

Dit maakt overstappen van of naar een iPhone een stuk lastiger, maar daar gaat verandering in komen. De website WABetaInfo heeft namelijk ontdekt dat WhatsApp bezig is met een synchronisatie optie voor meerdere platformen. Dit wil zeggen dat je op meerdere apparaten tegelijk toegang hebt tot je WhatsApp.

Dit kun je vergelijken met Web WhatsApp, maar dan op meerdere smartphones en zelfs de iPad. Er komt namelijk ook een app voor de tablet van Apple. Daarnaast is deze verbetering vooral handig als je gebruik maakt van meerdere toestellen (bijvoorbeeld een werktelefoon). Strak kun je dus gewoon WhatsApp op beiden gebruiken.

Meer nieuwe WhatsApp functies

Wanneer deze functie uitgerold gaat worden is nog niet te zeggen. Volgens WABetaInfo is dit geen gemakkelijke opgave. Het is dus nog afwachten hoe lang het gaat duren voordat deze handige functie beschikbaar is. WhatsApp timmert in ieder geval lekker aan de weg. Eerder werd al ontdekt dat ook een ander irritatiepunt binnenkort verleden tijd is.

Reageer op artikel:
WhatsApp pakt eindelijk grote frustratie van iOS én Android gebruikers aan
Sluiten