Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 18 dec 2020

WhatsApp Web introduceert ideale feature voor tijdens lockdown

WhatsApp maakt het eindelijk mogelijk om ook via WhatsApp Web te (video)bellen. Een welkome nieuwe feature die al twee jaar in ontwikkeling is.

De feestdagen gaan er toch anders uitzien dan wat je gewend bent. We zitten weer midden in een lockdown. Lekker binnenblijven dus, en zo min mogelijk mensen zien. Althans, zien, digitaal is er natuurlijk wel steeds meer mogelijk.

Videobellen via WhatsApp Web

Het is een beetje treurig, maar beter dan niks, videobellen tijdens het kerstdiner. Helaas zijn een hoop apps waarmee dat kan betaald. Een uitzondering op die regel is WhatsApp. Je kan al jaren binnen die chat-app videobellen, sinds een tijdje zelfs met grote groepen. Maar ja, enkel op je telefoon.

Althans, tot nu. Weg met dat kleine schermpje, pak je laptop er maar bij. Facebook, het bedrijf achter de app, is namelijk na jaren gesmeek van fans eindelijk begonnen met het uitrollen van de optie om te (video)bellen met WhatsApp Web.

Dat hebben de oplettende journalisten achter WABetaInfo ontdekt, een blog waarop alle veranderingen aan WhatsApp worden bijgehouden. In de beta-versie van de chat-app doken ondanks al enkele verwijzingen naar videobellen op je computer en/of laptop op, en nu lijkt de feature klaar te zijn voor zijn debuut.

WhatsAp Web Videobellen
Videobellen via WhatsApp Web (Bron: WABetaInfo)

Zo werkt het

Met de nadruk op ‘lijkt’: nog niet iedereen kan namelijk videobellen middels WhatsApp Web. De feature wordt op het moment van schrijven nog uitgerold en in de praktijk getest. Met een beetje geluk haalt men dus nog de kerst, maar wie weet.

Videobellen op je computer of laptop met WhatsApp werkt als volgt:

  1. Open je browser en ga naar https://web.whatsapp.com/
  2. Volg de instructies om je WhatsApp te koppelen
  3. Bovenin zie je (als de feature is uitgerold) de volgende opties:
WhatsAp Web Videobellen
De knoppen (Bron: WABetaInfo)

4. Gefeliciteerd, je kunt beginnen met (video)bellen!

Over nieuwe features gesproken: WhatsApp is een simpele app die iedereen kent, maar toch is de kans groot dat de chat-app meer features heeft dan je zou denken. We hebben 7 tips en tricks op een rijtje gezet die elke WhatsApp-pro moet kennen.

WANT

Reageer op artikel:
WhatsApp Web introduceert ideale feature voor tijdens lockdown
Sluiten