Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 29 apr 2020

WhatsApp geeft belangrijke functie een flinke upgrade

Hoewel we in deze intelligente lockdown nog wel gewoon naar buiten mogen, staan de sociale contacten op een laag pitje. Wie slim is blijft zoveel mogelijk thuis in quarantaine. Gelukkig kunnen we dankzij alle videobel apps gemakkelijk in contact blijven met vrienden. WhatsApp speelt daar een belangrijke rol in en die app komt nu met een flinke upgrade.

Hoewel we WhatsApp vooral gebruiken om berichten te sturen, wordt de populaire app ook veelvuldig gebruikt om te videobellen. Zeker als je geen iPhone hebt of met je iPhone wil beeldbellen met Android gebruikers (anders kun je namelijk beter Facetime gebruiken). Er was alleen één groot nadeel aan het videobellen via WhatsApp, namelijk het maximale aantal deelnemers.

Videobellen krijgt een upgrade

Tot heden kon je met maximaal drie anderen videobellen. Een flinke beperking. Als je een meeting hebt met collega’s of even wil bijpraten met vrienden is maximaal vier man in een gesprek is al snel te weinig. Gelukkig staat er nu een WhatsApp update voor je klaar die daar verandering in gaat brengen. Het maximale aantal is namelijk verdubbeld naar acht.

De update wordt op dit moment uitgerold op iOS. Als je een iPhone-bezitter bent, kun je waarschijnlijk nu al met zeven anderen beeldbellen via WhatsApp. Kijk je op dit moment naar een Android-toestel, dan moet je waarschijnlijk nog even wachten. De verwachting is dat de update voor de Android versie van WhatsApp binnen afzienbare tijd uitgerold gaat worden.

Is beeldbellen via WhatsApp veilig?

Door de hele crisis en de intelligente lockdown waar we nu inzitten, zijn we een stuk meer afhankelijk van applicaties om te videobellen. Deze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen, maar hoe zit het met de veiligheid? Kun je met een gerust hart beeldbellen via WhatsApp? Op dat punt kunnen we je geruststellen, want net als berichtjes sturen zijn ook videogesprekken via WhatsApp voorzien van end-to-end encryption.

Nog meer uit WhatsApp halen? Check dan ook meteen deze vijf onmisbare tips waar veel mensen nog geen gebruik van maken. Denk aan het beschermen van je privacy of het instellen van de Dark Mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp geeft belangrijke functie een flinke upgrade
Sluiten