Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 1 sep 2020

Nieuw op WhatsApp: deze 3 nieuwe features komen binnenkort

WhatsApp is in de basis nog altijd een vrij simpele app. In de afgelopen jaren heeft Facebook meerdere nieuwe features toegevoegd, zoals de mogelijkheid om stickers te versturen.

We hebben tips en tricks die je waarschijnlijk nog niet kent in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Daarnaast zitten er echter ook nog een hoop nieuwe features in de pijplijn.

Toevoegingen en veranderingen die al getest worden door de ontwikkelaars in de beta-versie van WhatsApp. We zetten de handige features waarnaar je uit kunt kijken alvast voor je op een rijtje. Helaas is het niet exact duidelijk wanneer de nieuwe functionaliteit naar iedereen wordt uitgerold, maar op deze nieuwigheden kun je zeker rekenen!

WhatsApp-achtergronden per chat

Het kan iedereen gebeuren: je wilt een bericht naar je vriendin of vriend sturen, maar per ongeluk klik je de chat met je oma aan. Het helpt daarbij niet dat chat-schermen amper van elkaar te onderscheiden zijn.

Daar komt binnenkort verandering in: Facebook is een nieuwe feature aan het testen waarmee je in WhatsApp een achtergrond per chat in kunt stellen. Zo heb je het meteen door als je in de verkeerde chat zit, en het is een lekker stukje afwisseling.

Geheugenmanagement

De ene chat is de andere niet. Je hebt mensen die je zelden spreekt, terwijl andere groepchats elke dag vollopen met memes en video’s. WhatsApp werkt aan een nieuwe feature: geheugenmanagement. Je kunt nu al zien hoeveel geheugen je chats innemen, maar binnenkort kun je zelfs per chat zien wat de grootste bestanden zijn.

Zo kun je die bijvoorbeeld verwijderen om effectief en snel meer ruimte vrij te maken op je telefoon. Ook krijg je een overzicht van al je doorgestuurde berichten en kun je alle berichten die niet als favoriet gemarkeerd zijn in een klap verwijderen. Handig!

WhatsApp opslaggeheugen
Screenshot (Bron: WABetaInfo)

Stickers zoeken

Sinds een tijdje kun je ook stickers op WhatsApp gebruiken. Dat hebben we geweten, want de chat-app stroomt er vol mee. Je kunt met apps van derden zelfs je eigen stickers maken. Sinds kort zijn er zelfs bewegende!

Terwijl je steeds meer stickers verzamelt wordt het echter ook steeds lastiger om net dat ene exemplaar te vinden dat je wilt gebruiken. Het is dan ook goed nieuws dat de ontwikkelaars achter WhatsApp aan een zoekfunctie werken waarmee je precies de stickers kunt zoeken die je nodig hebt, net zoals je nu al GIF-jes kunt doorzoeken. Ideaal!

Reageer op artikel:
Nieuw op WhatsApp: deze 3 nieuwe features komen binnenkort
Sluiten