WhatsApp update brengt eindelijk orde in chaotische groepsgesprekken

WhatsApp is een fantastische app en je kunt waarschijnlijk niet meer zonder. We kunnen ons bijna niet meer voorstellen hoe het vroeger was. Toen je nog doormiddel van sms al je vrienden moest contacten als je een biertje wilde doen. Omslachtig en duur. Dankzij WhatsApp en dan vooral de groepsgesprekken hoeft dat niet meer, maar er zit ook een nadeel aan. Probeer maar eens orde te bewaren in de groepsberichten chaos.

We durven er onze hand wel voor in het vuur te steken dat ook jij in minimaal tien verschillende WhatsApp groepen zit. Je vrienden, werk, sport, studiegenoten, familie en ga zo maar door. Hartstikke handig, maar hierdoor word je wel constant belaagd door berichtjes. Het is soms om gek van te worden. Gelukkig is WhatsApp zo vriendelijk om ieder dag hun dienst te verbeteren, zodat wij meer rust hebben. Zo komt er binnenkort weer een nieuwe functie die je helpt om orde te scheppen in de chaos.

Privé berichten in een groepsgesprek

Het is namelijk vanaf binnenkort mogelijk om privé te reageren op een bericht in een groepsgesprek. Hierdoor kun je gemakkelijk een gesprek voortzetten met één persoon, zonder de hele groep lastig te vallen. Dankzij deze update krijg je straks dus minder berichtjes die niet voor je bedoeld zijn. Mensen hoeven geen privé gesprekken meer te voeren in een groepsgesprek. Iets wat nu nog vaak gebeurd en simpelweg ontzettend irritant is.

Dit werkt hetzelfde als een bericht citeren. Je selecteert het bericht waarop je wilt reageren en houdt deze ingedrukt. Naast de opties die je al kent, verschijnt er nu ook een optie om een privé bericht te versturen. Wanneer je dit doet, ga je automatisch naar het privé gesprek met de verzender van het bericht. Hierin maakt WhatsApp automatisch een quote van het bericht uit het groepsgesprek. Zo weet de ontvanger meteen waar het over gaat.

Meer nieuwe functies op WhatsApp

Als iedereen deze functie gaat gebruiken zoals deze bedoeld is, scheelt dat straks een hele hoop onnodige berichten in een WhatsApp groepsgesprek. Het quoten naar een privé gesprek is onderdeel van WhatsApp Bèta versie 2.18.399. Als jij een tester bent, kun je dus binnenkort al aan de slag met deze handige nieuwe functie. Wanneer de update, die ook 62 nieuwe emoji’s meeneemt, uitgerold gaat worden voor alle gebruikers van Android en iOS is nog niet bekend.

Dit is overigens niet de enige update die binnenkort gaat verschijnen. Er komen namelijk nog drie handige nieuwe functies bij. Benieuwd welke? Klik dan hier.

AndroidPolice

Reageer op artikel:
WhatsApp update brengt eindelijk orde in chaotische groepsgesprekken
Sluiten