Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 25 jun 2018

Nooit meer ongewilde foto’s in je galerij dankzij handige WhatsApp-update

Normaliter bevat een update van WhatsApp veel verwijzingen naar bugs die zijn gefixt en een enkele aanpassing, maar met de laatste update komt er een belangrijke functie beschikbaar: Media Visibility.

WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd met de naam Media Visibility in WhatsApp-instellingen, waarmee je de ‘shared’ media in de galerij kunt verbergen. Als  gebruiker kun je deze optie per chats en groepen activeren of deactiveren! Dat betekent dus het einde van een galerij vol foto’s en video’s waar je niet op zit te wachten.

Als je het tabblad ‘contactinfo’ wil openen, ziet je nu  een nieuwe optie met de naam Media Visibility (mediazichtbaarheid). Hier kan je exact instellen of je de media die in individuele chats wordt gedeeld, ook zichtbaar moet zijn in je mediafolder. Ondanks het feit dat de meeste moderne telefoons de afbeeldingen en video’s in aparte directories plaatst, is het handig om dit van te voren goed in te stellen. Lees ook: ‘WhatsApp introduceert update met een duister randje’.

Komen er meer toevoegingen?

De toevoeging van deze functie is een behoorlijke vooruitgang. Uiteraard zijn er nog meer zaken waarvan we hopen dat Whatsapp deze in de nabije toekomst zou kunnen toevoegen. Zo zou het voor veel gebruikers ideaal zijn als ook achtergronden gewijzigd kunnen worden in een afbeelding die je zelf kan uploaden. Daarnaast zou het ook wenselijk zijn als WhatsApp het zou toestaan om per chat te bepalen of er een leesbevestiging wordt gestuurd. We hopen daarom op meer verbeteringen in de volgende beta-release. Ook dit is een beta-update, dus het kan nog even duren voor de veranderingen zichtbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wabetainfo

Reageer op artikel:
Nooit meer ongewilde foto’s in je galerij dankzij handige WhatsApp-update
Sluiten