5 onmisbare WhatsApp tips waar veel mensen nog geen gebruik van maken

Wat is de eerste app die je op een nieuwe smartphone zet? Grote kans dat je meteen de App Store of Google Play Store in duikt om WhatsApp binnen te halen. De chatapplicatie is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Iedere dag tikken we weer tig keer op het groene icoontje. Toch laten de meeste gebruikers een hoop kansen en mogelijkheden onbenut. WhatsApp heeft namelijk meer functies en opties dan je denkt.

Door de jaren heen heeft WhatsApp een hoop nieuwe opties en functionaliteiten gekregen. Zo is de app veiliger geworden, maar ook overzichtelijker. Toch maken we daar met z’n allen veel te weinig gebruik van. Ontzettende zonde, want een beetje meer orde en veiligheid kan je een hoop rust geven. Daarom hebben wij vijf onmisbare WhatsApp tips voor je op een rij gezet.

WhatsApp tips die je nog niet kent

1. Archiveer gesprekken voor een opgeruimde WhatsApp

Open WhatsApp en je kijkt tegen een lange lijst met gesprekken aan. Het meest recente bericht staat bovenaan en zo loopt deze vervolgens af. Een beetje meer orde zou soms best lekker zijn, en dat kan ook. Je kunt gesprekken namelijk archiveren. Je chat verdwijnt dan uit de lijst, maar wordt niet verwijderd. Zodra je een nieuwe bericht krijgt binnen dit gesprek, verschijnt hij weer. Daarnaast is het gesprek ook te vinden met behulp van de zoekfunctie.

Zo heb je wat meer controle over welke gesprekken er blijven staan. Zie het als het opruimen van je mailbox. Op Android archiveer je gesprekken door deze ingedrukt te houden en vervolgens op de lade met het pijltje te drukken. Op iOS swipe je het gesprek naar links en tik je vervolgens op archiveren.

2. Personaliseer je WhatsApp-ervaring

Grote kans dat WhatsApp één van je meest gebruikte apps is, dus die wil je zo prettig mogelijk inrichten. Gelukkig heb je best wat opties om dat te doen. Zo kun je via instellingen behoorlijk wat dingen aanpassen. Niet alleen de achtergrond, maar ook het lettertype en de lettergrootte. En vergeet ook vooral niet om de recent verschenen dark-mode uit te proberen.

3. Maak back-ups

Hoewel WhatsApp niet de beste manier is om foto’s te versturen, doen we dit regelmatig. Daar zitten vast een hoop mooie herinneringen tussen en die wil je natuurlijk bewaren. Daarom is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken. Dit kan op verschillende manieren. Onze collega’s van WANT leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen.

4. Voorkom een tsunami aan WhatsApp-groepen

Open je WhatsApp en kijk eens in hoeveel groepen je zit. Waarschijnlijk veel meer dan nodig. Dat komt omdat de meesten worden aangemaakt voor een bepaald doel of periode. Bijvoorbeeld om mensen ergens voor uit te nodigen of voor een projectgroep. Vervolgens blijven deze groepen bestaan. Deze wildgroei aan WhatsApp groepen kun je gelukkig gemakkelijk tegengaan met de verzendlijst-functie.

Klik op de drie puntjes en kies vervolgens ‘Nieuwe verzendlijst.’ Hier kies je de contactpersonen die je een bericht wilt sturen. Zodra je de boodschap hebt verzonden krijg je een handig overzicht met alle ontvangers, maar alle geadresseerden niet. Zij zien alleen jouw bericht. Dit is een handige manier om in één keer meerdere mensen een bericht te sturen. De ontvangers moeten je alleen wel als contact opgeslagen hebben, ander komt het bericht niet aan.

5. Bescherm jezelf

Wil je veilig gebruik maken van WhatsApp? Dan zijn er verschillende dingen die je kan doen op het gebied van privacy. Zo kun je berichten verbergen, de blauwe vinkjes uitzetten, tweestapsverificatie instellen, mensen blokkeren en nog veel meer. Voor je eigen veiligheid is het goed om je hier eens in te verdiepen. Ook hiervoor kloppen we graag aan bij onze WANT collega’s, want zij hebben tien tips om je privacy te bewaken voor je op een rij gezet.

Reageer op artikel:
5 onmisbare WhatsApp tips waar veel mensen nog geen gebruik van maken
Sluiten