Redactie
Redactie Stuff 5 feb 2019

WhatsApp stuk beter beveiligd voor indringers en meekijkers na update

Anderen die ongewenst in jouw WhatsApp snuffelen, is verleden tijd dankzij een update die sinds zondag is uitgerold op Apple smartphones (iOS). Het is nu mogelijk om in te stellen dat WhatsApp alleen opent via Face ID of Touch ID, ook als het algemene scherm al ontgrendeld is.

Notificaties zijn nog wel zichtbaar en kunnen nog steeds beantwoord worden vanuit het notificatie-scherm. Zoals gebruikers van een iPhone X of hoger weten kun je notificaties afschermen zolang ze niet ontgrendeld worden door Face ID. Op het notificatie-scherm is dus wel zichtbaar dat er een notificatie is en van welke app het bericht afkomstig is, maar de inhoud is niet leesbaar. Qua privacy zijn je berichten dus zo goed als honderd procent beveiligd tegen meekijkers, zolang jouw gezicht niet in de buurt is.

Extra beveiliging voor WhatsApp aanzetten in iOS

Je zult de Face ID voor WhatsApp zelf moeten aanzetten. Dat doe je op de onderstaande manier.

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Account’ en vervolgens ‘Privacy’
  • Tik helemaal onderaan op ‘Schermvergendeling’
  • Schakel de optie in en kies een time-out
WhatsApp stuk beter beveiligd voor indringers en meekijkers na update

De nieuwe functie vereist minimaal versie 2.19.20 van de app, de update is vanaf heden te downloaden. Vooralsnog geldt de nieuwe functie alleen voor iOS en niet voor Android. ? Lees ook: ’33 ‘geheime’ functies in WhatsApp die je leven aangenamer maken’

Reageer op artikel:
WhatsApp stuk beter beveiligd voor indringers en meekijkers na update
Sluiten