Jan
Jan Life 2 okt 2018

WhatsApp gaat mogelijk binnenkort al beginnen met reclame op iOS

Het is over met de rust op WhatsApp. De ongeremde honger van Mark Zuckerberg naar meer en meer advertentie inkomsten kent geen grenzen en dus moet je er aan geloven: WhatsApp gaat je chat waarschijnlijk stierlijk vervelen met advertenties. Op zich is dat geen nieuws. Ruim vijf jaar geleden werd deze mogelijkheid al wereldkundig gemaakt. Het slechte nieuws is helaas dat het moment dat de advertenties ook daadwerkelijk gaan komen akelig dichtbij is.

Advertenties bij WhatsApp

Eerder deze week vertelde WhatsApp mede-oprichter Brian Acton waarom hij ervoor koos Facebook een jaar geleden te verlaten. Terwijl hij hierover sprak, onthulde hij dat de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, eigenlijk al plannen had om advertenties te implementeren. Dat idee had Mark Zuckerberg al voordat hij zelfs de berichten-app kon kopen. Nu, bijna vijf jaar na de overname, lijkt het erop deze implementaties op korte termijn werkelijkheid zullen worden.

iPhones zijn als eerste aan de beurt

Volgens WABetaInfo, die in het verleden nauwkeurige informatie heeft verstrekt over de aankomende WhatsApp-functies, is het populaire berichtenplatform al bezig met advertenties in de iOS-versie van zijn app te integreren. De grote vraag is in hoeverre er sprake zal zijn van gericht adverteren. De berichten zijn immers gecodeerd. Hierdoor kunnen Mark en consorten de inhoud van de chats niet zien. Facebook zal er waarschijnlijk wel voor kiezen op het WhatsApp nummer te koppelen aan je facebook account waardoor men nog steeds over een grote hoeveelheid data kan beschikken. Gericht adverteren is dus zeker mogelijk. Overigens zullen de advertenties, voor zover nu bekend, enkel verschijnen in de WhatsApp status.

Eerst voor iOS, daarna volgt Android

Omdat deze specifieke functie nog in de testfase zit, kan het nog een hele tijd duren voordat iPhone-gebruikers ze gaan zien. Zodra het geheel is geïmplementeerd, is het echter slechts een kwestie van tijd voordat de functie ook op Android-apparaten wordt aangeboden.

Phone Arena

Reageer op artikel:
WhatsApp gaat mogelijk binnenkort al beginnen met reclame op iOS
Sluiten