Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 31 jan 2019

Langverwachte WhatsApp functie eindelijk ook beschikbaar op webversie

Of het nu een laat kerstcadeau of een vroeg Valentijn geschenk is maakt niet uit, WhatsApp blijft uitpakken. Nu zijn we ondertussen aardig wat gewend als het gaat om updates van de populairste chat applicatie. Zo kregen we recentelijk nog drie geweldige functies erbij en nu is het de beurt aan de veelgebruikte webversie.

Picture-in-Picture voor WhatsApp Web

WhatsApp is druk bezig om meer en meer functionaliteiten toe te voegen. Zo werden we recent nog verblijd met de mededeling dat er een op TouchID gebaseerde beveiliging was geïmplementeerd. Ook verschenen er twee andere functies. Tot nu toe waren de updates enkel voor de mobiele app beschikbaar. Op zich niet geheel onlogisch, de mobiele app wordt immers het meest gebruikt. De desktop versie bleef echter achterwege en nu gaat de berichten-app ook daar een inhaalslag maken.

Webversie van WhatsApp

De nieuwe webversie (web.whatsapp.com) beschikt nu over de mogelijkheid van picture-in-picture. De nieuwe feature, die in versie 0.3.2041 beschikbaar is, maakt het mogelijk om video’s uit een WhatsApp gesprek te bekijken terwijl je andere taken uitvoert. Zo kun je gewoon doorgaan met Photoshop terwijl de video wordt afgespeeld. Handig dus.

Voor mobiele-gebruikers was de feature al beschikbaar en nu dus ook voor de webversie. Het goede nieuws is dat de functie niet alleen werkt voor video’s die je via WhatsApp krijgt toegestuurd, maar ook voor video’s van andere social media sites zoals Facebook, YouTube en Instagram.

Hoe werkt het?

Op het eerste gezicht kan de nieuwe functie voor wat verwarring zorgen, zeker als er sprake is van het afspelen van andere video’s. In de praktijk blijkt dat enorm mee te vallen. De picture-in-picture functie werkt echter alleen met links die je via de WhatsApp chat hebt ontvangen, dat wil dus zeggen via de webversie. Je krijgt dan een preview van de video in een bubbel te zien welke ontpopt wanneer je hem aanklikt. De Picture-in-Picture mode wordt dan automatisch gestart.

WhatsApp update

Is de picture-in-picture functie nog niet beschikbaar als je de webversie gebruikt? Zorg er dan voor dat je eerst een update uitvoert. Je kunt zelf controleren welke versie je momenteel gebruikt via menu, settings en vervolgens help. Zie je daar 0.3.2041 vermeld staan, dan heb je de meest recente versie.

Wil je slimmer chatten? Dan gaan deze handige hacks je daar bij helpen.

Want

Reageer op artikel:
Langverwachte WhatsApp functie eindelijk ook beschikbaar op webversie
Sluiten