Pim Jansen
Pim Jansen Life 1 dec 2018

Nieuwe WhatsApp update: flinke verbeteringen voor groepchats

Het gebeurt niet lang dat we hoopvol zitten te wachten op een update voor Whatsapp, maar dit keer is het net even anders. De aankomende update gaat gepaard met een feature voor groupchats waar veel mensen al enige tijd op hebben zitten wachten. Op dit moment is de desbetreffende update in beta-modus en krijgen we al een aardig beeld van de feature.

Twee belangrijke updates

Er zijn twee WhatsApp’s bèta-updates 2.18.362 en 2.18.363 uitgerold voor het Android-platform. De populaire berichtenservice heeft zijn nieuwe functies altijd eerst uitgerold als updates voor de bètaversie. Hiermee kunnen gebruikers, die geabonneerd zijn op de bètaversie, deze functies testen voordat deze officieel verschijnt. De twee nieuwste updates voegen zeer verschillende functies toe om het gemak voor WhatsApp-gebruikers te vergroten.

Wat is het meest voornaamste in de laatste update:

  • De nieuwe sneltoetsfunctie voor groepsoproepen is nog niet beschikbaar.
  • WhatsApp is wel heel druk bezig om deze functie toe te voegen en waarschijnlijk zal het bij de volgende update wel beschikbaar zijn. Het is om ontwikkelingsredenen nog niet beschikbaar en de functie moet nog vele andere verbeteringen ondergaan om het volledig operationeel te krijgen.

Om deze reden is het ook geen probleem als je jouw WhatsApp-versie hebt bijgewerkt en het werkt (nog) niet. Het is immers nog in ontwikkeling. Maar wat doen de features nu precies?

WhatsApp dark mode

Update 1: De Whatsapp snelkoppeling voor groepen

De eerste update voegt een snelkoppeling toe aan WhatsApp-groepen om een ​​groepsgesprek of een conferentiegesprek te voeren. Hiermee wordt een icoontje toegevoegd aan de rechterkant van de naam van de groep. Door erop te tikken, krijg je de mogelijkheid om de juiste deelnemers te selecteren. Vervolgens is er een optie om een ​​spraak- of video-oproep te selecteren, met het gekozen aantal gebruikers. Dit is met name handig voor degenen die WhatsApp gebruiken voor hun werk en regelmatig conferentiegesprekken houden. Dezelfde bèta-update voor iOS is ook al uitgerold.

Update 2: Automatisch berichten afspelen

De tweede update voegt de functie toe om automatisch berichten af te spelen, het zij in een persoonlijk bericht of in een groep. Als je met deze update een aantal spraakberichten  ontvangt, tikt je bij het eerste bericht op ‘afspelen’ om ervoor te zorgen dat alle spraaknotities achtereenvolgens worden afgespeeld. Je hoeft dus niet op elk individueel bericht te klikken. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen die regelmatig spraakmemo’s gebruiken, als onderdeel van groeps- of persoonlijke chatsessies.

WhatsApp, beta versie, verstuurd, foto's, afbeeldingen, bewerken

De verbeteringen

Voorheen was het ingewikkelder was om een groepsgesprek te starten. Het was noodzakelijk om eerst een normale oproep te starten, daarna kon je andere contacten toevoegen aan de oproep. Dankzij deze snelkoppeling kun je direct een groepsgesprek starten (dit werkt uiteraard alleen als alle contacten zich in dezelfde groep bevinden). De functie zal op afstand worden ingeschakeld in de volgende bèta-updates.

Wabetainfo

Reageer op artikel:
Nieuwe WhatsApp update: flinke verbeteringen voor groepchats
Sluiten